Anders

Monteer een tafellamp

Monteer een tafellamp


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De tafellampen vullen de efficiënte maar vaak ietwat onpersoonlijke verlichting van vaste of meer technische apparaten met hun zachtheid aan. Aardewerk teruggebracht van een reis, een stuk drijfhout verzameld door de zee, een verbazingwekkende kiezelsteen ... Gebruik je fantasie en laat je creativiteit de vrije loop om een ​​uniek stuk te ontwerpen ... met inachtneming van bepaalde regels die dit toestaan mooi object om je te verlichten.

De stap voor stap

Realisatie

In papier, stof, glas of metaal geven de lampenkappen een verfijnde toets aan de meest uiteenlopende lichtbronnen. Zoals hun naam al doet vermoeden, dienen ze eerst om het verblindende effect van gloeilampen te verminderen. Je kunt ze op veel manieren versieren, met stencils en verf, collages, linten. Om ze te maken, gebruikt u papier of stof, maar ook plaatwerk, gaas, papier-maché ... Zorg er voor een goede helderheid altijd voor dat de kleur van uw voering, dat wil zeggen de binnenkant , wees zo reflecterend mogelijk ... het ideaal is wit. Als u uw eigen lampenkappen maakt, afhankelijk van het gekozen decor, kan het heel leuk zijn om te oefenen, met een pons of een grote naald, kleine gaatjes in het papier of karton die patronen vormen waardoor het licht naar binnen kan filteren. verschillende plaatsen. We vinden nu Japans papier, handgemaakt, waarvan de zeer natuurlijke textuur interessante lichteffecten produceert. Ze zijn vrij dik en ideaal voor het maken van originele lampenkappen.

Een romantische prestatie

Perfect voor het bedekken en transformeren van een oninteressante hanglamp, u kunt een "bloemenjurk" verfraaien met pailletten en veelkleurige parels en sluiten met een paar persen. 1 Om een ​​sjabloon met de juiste afmetingen te maken, snijdt u een groot vierkant van een oude stof, splitst u het om het op uw hanger te installeren en snijd het vervolgens om een ​​druppel op de ideale grootte te krijgen. 2 Plaats uw sjabloon op de gekozen stof en knip vervolgens. 3 Vouw het vierkant dat is verkregen door de diagonaal te volgen om het midden te markeren en snijd een ronde van 3 cm in diameter waarvan u de omtrek zult inkerven. 4 Vouw je vierkant open en snijd in het midden van een van de zijkanten een spleet naar het midden. 5 Zoom alle kanten in, evenals de randen van de opening. 6 Naai het mannelijke gezicht van drie of vier persen aan de rechterkant en aan de rand van een van de zijkanten van de spleet, en het vrouwelijke gezicht aan de achterkant, goed tegenover. Met deze drukken kunt u de stof monteren en demonteren voor het wassen van uw stof. 7 Naai of lijm het kant aan de rechterkant ... U kunt het model verfijnen en kralen hebben in de vier hoeken.

Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006Opmerkingen:

 1. Kajijind

  Het bewonderenswaardige idee

 2. Kianni

  Ik denk dat ze het mis hebben. Schrijf me in PM.

 3. Vuk

  If you don't like it, don't read it!

 4. Win

  Ik geloof dat je een fout maakt. Ik stel voor om het te bespreken. E-mail me op PM, we praten.

 5. Norwyn

  Ik bevestig. Ik abonneer me op al het bovenstaande.Laten we dit bespreken

 6. Archenhaud

  Natuurlijk, neem me niet kwalijk, er is een voorstel om een ​​andere weg in te slaan.Schrijf een bericht