Behulpzaam

Een barokke spiegel voor een trendy inrichting

Een barokke spiegel voor een trendy inrichting


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De oorsprong van de barokstijl

Barok stijl komt rechtstreeks uit Italië. Het vindt zijn oorsprong tussen de XVIe en de XVIIe eeuw, in verschillende steden zoals Rome of Florence.

Barok komt van de term "barroco", wat "onregelmatige steen" betekent.

Oorspronkelijk was het een artistieke beweging die als doel had de klassieke stijl opnieuw te bekijken, maar in overmaat. Schilderen, architectuur ... en interieurdecoratie: al deze artistieke velden zijn representatief voor de barokstijl.

Toen het werd gecreëerd, was de barokstijl representatief voor de "kracht" van de eigenaar van het huis. Hoe krachtiger je was, hoe meer het interieur van het huis het zou moeten weerspiegelen.

Deze stijl van decoratie wordt gekenmerkt door een heel bijzonder aspect. Weelde van materialen, extravagante rondingen, overvloed aan kleuren. Moeilijk om de barokstijl aan te nemen met een sobere inrichting. Minimalistische liefhebbers, ga je gang!

Perfect om de barokstijl over te nemen zonder overboord te gaan

Je wilt adopteren barokstijl maar ben je bang om overboord te gaan? installeren een barokke spiegel in je interieur!

Het is het gemakkelijkste stuk om te integreren in een bestaande decoratie. De barokke spiegel past zich aan zowel een interieur in industriële als in Scandinavische stijl aan. Je kunt het ook associëren met een interieur met art deco-inspiratie, als je een decoratie vol persoonlijkheid wilt.

Een van de beste manieren om mooie barokke spiegels te vinden, is om voor hen "rond te jagen". Hiermee kunt u vinden 19e eeuwse modellen, wat ietwat oude exemplaren zijn die een vintage noot in je interieur brengen.

Als het op maat aankomt, heb je keuze te over. De barokke spiegel bestaat in verschillende formaten. In klein model (te installeren op een muur van frames of door een muur van spiegels te maken), in grote, hangend aan de muur of geposeerd. Afgerond of rechthoekig: u kiest volgens uw smaak of de plaats waar u het moet installeren!

Een barokke spiegel in een woonkamerDe barokke spiegel is bijzonder geschikt voor de woonkamer. Als je een interieur hebt met Haussman-inspiratie of als je in het oude leeft, is dit perfect. Als u sierlijsten op het plafond hebt, zullen de rondingen van de barokke spiegels een herinnering zijn.

installeren je barokke spiegel boven een open haard. Een grote spiegel laat het licht reflecteren. In een klassiek interieur, met een minimalistische decoratie, wordt de barokke spiegel het centrale deel van uw decoratie. Als een schilderij kleedt hij een deel van de muur.

Een barokke spiegel in de slaapkamerZin in een romantische inrichting voor je slaapkamer? De barokke spiegel is bijzonder geschikt voor dit soort atmosfeer. Een wit kader biedt een zachtere weergave dan een gouden kader. De laatste kan echter geschikt zijn voor een slecht verlichte kamer, om deze uitstraling te geven.

Door aan te nemen een ovale barokke spiegel, kunt u een "kaptafel" -hoek maken met een klein bureau of een console. Je hoeft alleen de spiegel op het meubel te plaatsen, of net boven te hangen, op een perfecte hoogte, zodat je elke ochtend je haar kunt opmaken of je haar kunt doen.

De barokke spiegel kan ook nemen de vorm van een psyche in de slaapkamer. Het is perfect als u eraan gewend bent om van top tot teen in de spiegel te kijken voordat u het huis verlaat.

Tot slot, om de kamer te vergroten, kunt u ook installeren een grote barokke spiegel op de muur tegenover het raam. Het invallende licht reflecteert erop en biedt u een heldere slaapkamer in zomer en winter.

Een barokke spiegel in de badkamerDe barokke spiegel is bijzonder geschikt voor de badkamer. Kies voor dit vaak kleine stuk voor een ovaal model waarvan het frame in barokstijl is bewerkt.

De horizontale spiegels zijn meer geschikt voor een grote badkamer. Als je een dubbele spoelbak hebt, kun je er twee ovale barokke spiegels of een grote horizontale barokspiegel boven hangen.

Hang voor een grafisch effect boven de gootsteen een barokke spiegel in donkere tinten. Zoals de spiegel van de heks in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Zowel romantisch als gotisch, geeft het karakter aan je badkamer. Aarzel niet om een ​​paar herinneringen aan de barokstijl in de kamer te maken. Om dit te doen, installeert u een paar lampen in kandelaarstijl of handdoeken in donkere en chique tinten.


Video: Old And New England (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kelby

  Onvergelijkbaar thema, ik hou ervan :)

 2. Zackary

  Welke woorden ... geweldig, de uitstekende zin

 3. Dunixi

  Ik deel je mening volledig. There is something in this and I think this is a very good idea. Ik ben het helemaal eens met jou.

 4. Shinzaburo

  Is een uitstekend ideeSchrijf een bericht