Opmerkingen

5 ideeën rond het plafond, de 5e muur

5 ideeën rond het plafond, de 5e muur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kijk omhoog. Zoals velen van ons, is je plafond wit. Het is zo neutraal dat je er niet eens meer op let. Hoe zit het met het repareren? Merk op aan iedereen die deze 5e muur is vergeten, we onthullen al onze ideeën om van uw plafond een nieuw expressieveld te maken! Verf en behang, gekleurd of met een patroon, in beton of hout of gewoon versierd met frames of planten ... Voor welk decoridee ga je vallen om je plafond te verdraaien?

1. Kleurrijke plafonds© Ikea Conformisme is het plafond vaak glad en wit. We laten het om het te vergeten. Echter, gekleed en kleurrijk, kan het plafond de ruimte structureren en de volumes opfleuren. Natuurlijk vermijden we de totale look met dezelfde kleur van vloer tot plafond. Het idee is om de plafondhoogte, de helderheid en de ruimte in uw kamer te analyseren om een ​​geschikte plafondkleur te kiezen. Inderdaad, als uw kamer klein is en niet erg helder, raden we u aan geen donkere schaduw te gebruiken. Omdat, als wit de meest gebruikte kleur is voor de 5e muur, het goed is omdat de lichte tinten de ruimte visueel vergroten. Niets belet u echter om zachte en pasteltinten te gebruiken om uw plafond te verbeteren.

© Photo Luxens via Leroy Merlin Omgekeerd, als je een hoge plafondhoogte hebt (zoals in een loft of een Haussmann-appartement), kun je vallen voor een donkere en intensere kleur. We denken bijvoorbeeld aan zwart, koningsblauw of pruim die elk interieur karakter geven. Het juiste idee? Overweeg om het plafond te schilderen en een verfretour uit te voeren op de muur om met de volumes van je kamer te spelen. Dit heeft het effect van het creëren van een gezellige en warme hoek.

© Int2architecture Wilt u voor een nog meer atypische weergave het plafond gebruiken om een ​​ruimte af te bakenen? Schilderen dient dan als een denkbeeldige scheiding en verstoort architecturale codes. In de praktijk kan dit het keukengedeelte van de eetkamer, het leesgedeelte van een woonkamer, de schoonheidssalon of het kantoor van een slaapkamer markeren ... Op dezelfde manier kunt u een nis maken en de muren schilderen en het plafond van deze hoek, van dezelfde kleur. Een kamer in een kamer? We zeggen ja! Ten slotte kan plafondverf ook worden gebruikt om een ​​detail te markeren, een hoek van de kamer of een structureel element van uw interieur te markeren. Onder hen denken we aan lijstwerk, zichtbare balken of zelfs het schuine plafond ...

2. Plafonds met patronen© Terris Lightfoot Contracting - Kelly Deck Design Als de verf niet origineel genoeg is voor uw smaak, is behang het perfecte alternatief om uw plafond tot leven te brengen. Dat is goed, het behang is weer van kracht, het inspireert makers over de hele wereld en biedt dus veel mogelijkheden voor stijl. Kies bloemmotieven als je van de landelijke stijl houdt, kies grafische prints voor een modernere en Scandinavische look en val voor een poëtisch model in de kinderkamer. Droom je van een oud boerderijtype interieur? Je kunt zelfs een model van imitatiehout kiezen om je interieur te verwarmen, aangezien patronen en prints in overvloed aanwezig zijn, heb je keuze te over! Nogmaals, vermijd de totale uitstraling en laat de aangrenzende muren neutraal zodat je niet het gevoel hebt dat je onderdrukt wordt. Het goede nieuws? Het behang kan enkele onregelmatigheden camoufleren die de verf niet kan vermijden ...

3. Bruto maxima© Int2architecture Als u het geluk hebt om een ​​origineel plafond te hebben, markeer het dan! Op hokken bijvoorbeeld, is de trend naar ruwe bekistingsplafonds en heel vaak is beton koning. De pijpen zijn niet gecamoufleerd, integendeel, ze zijn blootgesteld en verstoppertje spelen met de metalen ophangingen. En of we het nu leuk vinden of niet, beton is ideaal voor het plafond van industriële interieurs.

© Leroy Merlin We hadden het vroeger over imitatie houtbehang. Als het een geweldig idee is om volume aan het plafond te geven, zijn de echte houten structuren nog opvallender. Of het nu gaat om lambrisering, balkenplafond of zelfs dunne stroken hout (zoals deze inspiratie), houten plafonds zijn een garantie voor authenticiteit voor liefhebbers van rustieke sferen. Wat betreft de lijstwerk, we hebben niet meer elegant gevonden voor de meest klassieke interieurs.

4. Gedecoreerde plafonds© Leroy Merlin Je houdt van alle decoratieve ideeën die we zojuist hebben genoemd. Ja, maar je ziet jezelf geen werk verrichten. Raak niet in paniek, er zijn nog enkele eenvoudige en effectieve tips om van uw plafond een nieuwe speeltuin te maken.Op het programma: we nemen de hoogte en we breken de codes. Het plafond is dus voorzien van onverwachte decoratieve objecten. De tapijten verlaten de vloer en investeren in de schuine plafonds, de kozijnen bevrijden de muren om een ​​weg te vinden rond een lichte ophanging. Zelfs planten doen het! Met de ontwikkeling van de groentetrend hangen en kleden planten zich in macramé in Boheemse interieurs.

© Int2architecture Ten slotte is verlichting de eenvoudigste manier om een ​​plafond te verbeteren. Verzamel verschillende ophangingen van verschillende afmetingen boven de eettafel, creëer een overvloed aan gloeilampen in een hoek van de kamer of laat de kabels hangen om alle ogen aan te trekken. U begrijpt, het doel is om plezier te hebben met de prospects.Opmerkingen:

 1. Haslett

  Tal hoorde het niet

 2. Delmon

  Gezaghebbend antwoord, nieuwsgierig ...

 3. Pylades

  Ik deel je mening volledig. Een uitstekend idee, ik ben het met je eens.

 4. Stanfeld

  Vreemd als dat

 5. Digrel

  Prachtig, zeer waardevol ideeSchrijf een bericht