Opmerkingen

Het juiste beddengoed kiezen voor uw kinderen

Het juiste beddengoed kiezen voor uw kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alleen omdat kinderen schijnbaar overal kunnen slapen, moet hun beddengoed niet worden verwaarloosd. Een matras op de vloer of het oudere bedframe van het oudere kind wordt sterk afgeraden. Infoliterie.com en professor Damien Léger, hoofd van het Sleep and Vigilance Centre in het Hôtel Dieu in Parijs, delen hun advies met ons.

Waarom is goed beddengoed belangrijk voor kinderen?

De slaap van kinderen en adolescenten moet van goede kwaliteit zijn om de psychologische belasting van de school aan te kunnen. Slecht beddengoed kan bijdragen aan slechte slaap en dus slecht fysiek en mentaal herstel. Inderdaad, het is de ondersteuning door de ophanging van de matras die zorgt voor het onderhoud van de wervelkolom tijdens de slaap: een belangrijk element bij opgroeiende kinderen. Slechte posities veroorzaakt door bedden van mindere kwaliteit (of een matras op de vloer of een oude slaapbank gerecycled tot een permanent bed) kunnen mogelijk ook rugklachten veroorzaken op volwassen leeftijd.

Een geschikte matras en boxspring

Ongeacht de leeftijd bestaat beddengoed van hoge kwaliteit uit een matras op een boxspring die is aangepast om comfort en hygiëne te optimaliseren. De boxspring is soms al in het bed geïntegreerd, maar als dit niet het geval is, moet de keuze net zo doordacht zijn als die van de matras. Als u de matras op de vloer legt, is er geen goede ventilatie mogelijk. Bovendien ondersteunt de boxspring een derde van de mechanische krachten die op het beddengoed worden uitgeoefend door het gewicht en de bewegingen van de slaper. Het speelt daarom een ​​grote rol bij het ondersteunen van het lichaam en de kwaliteit van de slaap.

Tien jaar slaapkwaliteit

Beddengoed is een investering in gezondheid en welzijn voor de komende tien jaar van het kind. In feite zal een kind van 5 of 6 jaar waarschijnlijk nog steeds op hetzelfde beddengoed slapen tijdens de adolescentie. Alleen een kwaliteitsmatras kan qua ondersteuning worden aangepast aan zowel de morfologie van een 5-jarig kind als die van een 15-jarige.

Kinderbed of bed voor volwassenen?

Sommige modellen babybedden zijn ontworpen om mee te evolueren met het kind tot 4 of 5 jaar oud. Er moet echter op worden gelet om hun kwaliteit te waarborgen. Dan kan het kind slapen in volwassen beddengoed 90 x 190 cm. Wetende dat het wordt aanbevolen om je beddengoed om de tien jaar te vernieuwen, kan dit een gelegenheid zijn om te kiezen voor "groot" beddengoed dat hem tot zijn adolescentie vergezelt. Een 140 cm breed matras kan ook geschikt zijn voor een kind vanaf 6 jaar oud. Meer dan de grootte, is de keuze van de matras en de technologie aangepast aan de morfologie van het kind die de voorkeur moet krijgen. Hoe zwaarder we zijn, hoe steviger de matras moet zijn. Kinderen zijn licht, dus het wordt niet aanbevolen om ze op een te stevige matras voor volwassenen te leggen.

Veerkrachtige matras

Ongeacht het materiaal van de matras, het moet vooral zeer veerkrachtig zijn om de bewegingen van het kind te begeleiden en zich perfect aan te passen aan zijn morfologie. De veren, latex en polyurethaanschuim met hoge dichtheid passen zich perfect aan het beddengoed van het kind aan. Vaak geprefereerd omdat ze goedkoop zijn, moeten polyetherschuimmatrassen met een dichtheid van minder dan 25 kg / m3 worden vermeden omdat ze niet dicht genoeg of veerkrachtig genoeg zijn.

Niet al te stevig

Net als bij een volwassene wordt te hard slapen afgeraden. Stevige ondersteuning in combinatie met gastvrij (zacht) contact is het meest geschikt voor de evoluerende rug en rug. Om ervoor te zorgen dat het beddengoed perfecte ondersteuning voor het kind biedt, is het noodzakelijk om te controleren of de matras tijdens het slapen volledig op het hele lichaam past.

Zorgen voor hygiëne

Nog vaker dan volwassenen worden kinderen blootgesteld aan allergieën: astma, eczeem, niezen, enz. Bovendien kan het bed, vaak gebruikt als speelplaats, snel veranderen in een nest voor bacteriën. Om te vechten tegen allergieën en gezonder beddengoed te hebben, zijn er vullingen en teken behandeld met anti-mijt, antibacterieel en hypoallergeen. Het gebruik van een matras op de matras kan het ook beschermen. Om het beddengoed fris en schoon te houden, is het raadzaam om het elke dag te ventileren en de matras en de boxspring regelmatig te stofzuigen. Voor meer informatie: www.infoliterie.comOpmerkingen:

  1. Heorot

    Sorry, ik heb het probleem opgelost

  2. Xabiere

    Ik kan u aanraden een site te bezoeken met een groot aantal artikelen over een onderwerp dat u interesseert.

  3. Nisar

    de vraag niet slechtSchrijf een bericht