Anders

Hoe een metalen meubelstuk opnieuw te schilderen?

Hoe een metalen meubelstuk opnieuw te schilderen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heb je een oud metalen meubel teruggevonden? Of wil je gewoon je metalen meubels een boost geven? We geven je al ons advies om het een tweede leven te geven door te schilderen! Reinigen en strippen, bescherming en onderlagen, schilderen en maatwerk ... Ontdek alle belangrijke stappen om een ​​metalen meubel opnieuw te schilderen!

Stap 1: maak schoon

Voordat je iets schildert, moet je je meubels absoluut schoonmaken! Als u deze stap overslaat, kunt u er zeker van zijn dat de verf niet aan de steun blijft plakken en snel zal afbladderen. Begin met het schoonmaken van uw meubels met een zachte, vochtige doek. U kunt desgewenst een beetje afwasmiddel toevoegen om vuil gemakkelijker te verwijderen. Als u een oud metalen meubel hebt teruggevonden met labels erop, kunt u aceton of oplosmiddel gebruiken. Hiermee kunt u sporen van lijm verwijderen die op het metaal achterblijven. Als je sporen van roest hebt, kun je een staalborstel en een beetje elleboogvet gebruiken om er vanaf te komen. Eenmaal droog kunnen uw meubels worden geschuurd. Wrijf met een schuurpapier voorzichtig over de onregelmatigheden en het resterende vuil of verfresten. Hiermee kunt u niet alleen een gladder oppervlak krijgen, maar bovendien is de hechting van de verf alleen maar beter! Strijk met een doek om de laatste resten te verwijderen en je bent klaar voor de volgende stappen!

Stap 2: Bereid je voor

Na het reinigen kunt u beginnen met het voorbereiden van de ondersteuning. Dat wil zeggen, breng vóór het schilderen beschermende lagen aan om het zo resistent mogelijk te maken. Om het tegen roest te beschermen, moet u een roestbestendige kwast op het hele oppervlak van het metaal aanbrengen. U kunt een zinkchromaatprimer gebruiken die goed bestand is tegen corrosie. Naast het beschermen van uw meubels tegen roest, is deze stof ook een uitstekende lijm voor primer.

3: verfNa het reinigen en voorbereiden van de steun, is het tijd om te schilderen! We raden aan om een ​​speciale metaalverf van het type glyceroftaal te gebruiken, die beter bestand is dan acrylverf. Gebruik borstels voor kleine gebieden en hoekjes en gaten en een platte borstel met zachte haren voor grotere gebieden. Steek de passen over zodat de verf zo uniform mogelijk is. Voor degenen die dat wensen, is het ook mogelijk om een ​​spray te gebruiken om de verf regelmatig aan te brengen. Lees aandachtig de instructies voor het gebruik van de gekozen verf om de droogtijd te respecteren. Eenmaal droog, kunnen uw meubels een tweede verflaag krijgen. De laatste zorgt voor een uniforme weergave en biedt extra bescherming. Je moet gewoon minimaal 24 uur wachten tot de verf helemaal droog is. En hier ben je met een gloednieuw meubel! Voor een nog persoonlijker resultaat kunt u overwegen stencils of afplakband te gebruiken om uw meubels aan te passen. Grafische vormen, poten of verschillende kleuren geverfd ... Laat je fantasie de vrije loop!