Tips

Onze tips voor het beschermen van planten tegen de kou

Onze tips voor het beschermen van planten tegen de kouWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zelfs als de zon nog steeds schijnt en de temperaturen meer dan mild zijn, wacht de winter op ons! Over een paar weken zal het bezinken en zullen we het koud hebben, net als onze planten. Deze moeten worden beschermd. Hoe? Om je te helpen zijn we naar Truffaut gegaan. Daar ontmoetten we Pierre die ons veel advies en tips gaf.

Waarom is het essentieel om planten tegen de kou te beschermen?

Het is noodzakelijk om de planten te beschermen. Zelfs als de natuur goed gedaan is en de planten in de winter vegetatief rusten, moeten ze een boost krijgen. Het is eenvoudig, het is niet duur en in het voorjaar zullen al je planten gezond zijn!

Moeten alle planten worden beschermd?

Het hangt af van de planten en de temperaturen die in de winter heersen. Bomen die in de winter hun bladeren verliezen, zijn de sterkste planten, dus bescherming is niet essentieel. Je moet heel voorzichtig zijn in geval van vorst, omdat dit is wanneer de meest kwetsbare planten kunnen verslechteren of sterven.

Hoe deze kwetsbare planten te beschermen?

Er zijn veel oplossingen! Kleine planten kunnen worden beschermd door plantmulch te installeren die de infiltratie van kou in de bodem zal verminderen. Deze mulch kan worden gekocht in tuincentra, het is dan samengesteld uit schors. Het kan ook zelfgemaakt zijn en uit dode bladeren bestaan. Naast het beschermen van planten tegen de kou, verandert mulchen in kunstmest. Het is echt ideaal!

Wat te doen met potplanten?

Leg ze gewoon in de opvang. Dit kan in een garage, een berging of een plaats met weinig blootstelling aan de tuin zijn. Let op je rug bij het verplaatsen van de potten! Blijf je potplanten onderhouden. Geef ze alleen water indien nodig, verwijder de bladeren en dode bloemen.

Moeten we planten planten geven?

Niet in de winter nee. Dit kan hun vegetatieve rust in gevaar brengen en hun levensduur aanzienlijk verkorten. Als je planten er echt slecht uitzien, voeg dan een beetje potgrond toe en geef ze water. U kunt ook naar een tuincentrum komen voor advies! Het is vaak geval per geval ...

In welke gevallen worden de hoezen gebruikt?

Door de deksels en vitrages kunnen de planten worden beschermd in geval van extreme kou. We raden ze altijd aan voor palmbomen, citroenbomen, olijfbomen en alle tropische planten.

Nog een laatste advies?

Om overlast te voorkomen en de tijd die u besteedt aan tuinieren te minimaliseren, moet u goed letten op de planten die u kiest. Ze moeten worden aangepast aan uw regio en het klimaat.


Video: Vorstbescherming: planten beschermen tegen vorst - (Augustus 2022).