Behulpzaam

Een ecologische tafel voor kerstavond

Een ecologische tafel voor kerstavond


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Levert u het hele jaar door de minste impact op het milieu en wilt u hetzelfde kunnen doen op oudejaarsavond? Met een beetje fantasie en een paar tips is het mogelijk! Volg onze tips om zo milieuvriendelijk mogelijk wakker te worden!

Gerechten: traditioneel of gerecycled

Ons traditionele servies is hoofdzakelijk gemaakt van keramiek, een natuurlijk en recyclebaar materiaal. Het is daarom beter om traditionele gerechten voor kerstavond te houden. Vermijd: koop plastic borden en bestek, waarvan de productie schadelijk is voor het milieu. Opmerking: als u gerechten wilt kopen, overweeg dan het assortiment gerecyclede glasplaten bij Geneviève Lethu.

Tafellinnen: biologisch!

Geef de voorkeur aan een tafelkleed en servetten geweven in een "ecologisch" materiaal. We denken daarom aan linnen, biologisch katoen of zelfs hennep. De merken Cotoon, Couleur hennep en Lina Forlino zijn wegen om te verkennen ... Maar sommige grote supermarktmerken bieden ook een paar milieuvriendelijke modellen.

Verlichting: LED of kaarsen

De toekomst van verlichting is natuurlijk LED's, die al op grote schaal beschikbaar zijn op de markt. We kiezen daarom LED-lampen als prioriteit. En voor een maaltijd met een intieme sfeer zijn kaarsen ideaal ... maar milieuvriendelijke kaarsen! Je vindt ze op veel websites zoals Greenzer of Ecosapiens maar ook bij bepaalde merken zoals Esteban bijvoorbeeld.

Tafeldecoratie: in natuurlijke materialen

Om uw kerstavondtafel te versieren, kiest u natuurlijke materialen, niet of weinig verwerkt. Hout, op voorwaarde dat het PEFC- of FSC-gecertificeerd is, en zijn derivaten zoals karton, papier-maché of drijfhout hebben natuurlijk hun plaats op een ecologische tafel. We denken ook aan de leisteen die fabrikanten van serviesgoed steeds meer aanbieden in de vorm van een dienblad bijvoorbeeld (zoals Guy Degrenne). Ikea biedt ook kleine rietdecoraties voor een landelijke sfeer! Denk ook aan het vilt en de wol die deze winter erg aanwezig zijn in de decoratie. Eindelijk, maak een wandeling in het bos als je kunt! Hulstbladeren en dennenappels brengen een vriendelijke en zeer natuurlijke sfeer op een tafel!Opmerkingen:

 1. Cesare

  Ik heb dit idee verwijderd :)

 2. Kazragar

  Welke woorden nodig ... geweldig, het opmerkelijke idee

 3. Culhwch

  Het lijkt erop dat het zal naderen.

 4. Tatilar

  Geweldig, dit is grappige informatie.

 5. Jirair

  Weet je wat er is geschreven?Schrijf een bericht