Opmerkingen

De plexi-stoel: we zien het alleen!

De plexi-stoel: we zien het alleen!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is plexi?

De echte naam van plexi is polymethylmethacrylaat. Het is ook bekend als plexiglas

Het is een licht en bestendig materiaal. Het maakt deel uit van de groep thermoplasten: plastic materialen die onder hitte kunnen worden vervormd en gevormd. PVC of zelfs Teflon zijn andere voorbeelden van thermoplasten.

de plexi wordt met name gebruikt als veiligheidsglas in de luchtvaart- en auto-industrie. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van verschillende objecten en meubels: stoelen, tafels of zelfs verlichtingsarmaturen.

De voor- en nadelen van plexiglasZoals elk materiaal heeft plexiglas enkele voor- en nadelen. Het is handig om het te lezen voordat u er een of meer aanschaft plexi stoelen voor je interieur.

Plexiglas heeft vele voordelen, waardoor het een door ontwerpers geprezen materiaal is om jarenlang meubels en decoratieve artikelen te maken.

  • Het is een zeer robuust materiaal.
  • Het is lichter dan glas, maar ook transparant.
  • Het kan worden gekleurd, met behoud van een zeer goede transparantie.
  • Het is bestand tegen chemicaliën

Plexiglas heeft bepaalde nadelen, wat het goed is om in gedachten te houden.

  • Het is heel gemakkelijk bekrast. Hierdoor kan het na verloop van tijd saaier worden.
  • Vintage modellen neigen geel te worden en verliezen hun oorspronkelijke transparantie. Dit gebeurt niet langer met de nieuwe plexiglas.

Plexiglas onderhoud

Het is een materiaal dat zeer gemakkelijk te onderhouden is. Zo blijven uw plexi-stoelen jarenlang moeiteloos glanzen.

Het onderhoud is eenvoudiger dan dat van glas. Veeg uw plexi-stoelen en ander meubilair af met een eenvoudige droge doek. Je kunt het af en toe met water besproeien en laten drogen.

De plexi stoel, voor een design en modern interieurSpeciaal bijgewerkt door ontwerper Philippe Starck en door het Italiaanse merk Kartell, de plexi stoel Designliefhebbers worden steeds aantrekkelijker. En ik moet zeggen dat ze wat heeft! Ze wist hoe ze haar imago van goedkoop plastic moest opgeven voor een veel chiquere uitstraling!

De plexi-stoel is zowel modern als elegant en vindt zijn plaats in verschillende kamers van het huis.

  • In de eetkamer: het is perfect om een ​​houten familietafel te moderniseren, of om de codes van Scandinavische decoratie op te schudden.
  • In de keuken: rond de tafel of als een barkrukversie, de plexi-stoel geeft een zekere vleugje elegantie aan deze vaak praktische ruimte.
  • In een kamer: verwarm je plexi-stoel met een grote deken en installeer deze voor een kaptafel of in een hoek van de kamer. Je kunt het gebruiken om je spullen op te slaan, zoals een valet.
  • In een kantoor: combineer de plexi-stoel met een transparant glazen bureau voor een resoluut modern bureau. Kies voor een meer eigenzinnige sfeer voor een massief houten bureau of gekleurd in chique tinten (zwart, middernachtblauw of antracietgrijs).

Het voordeel van plexi-stoelen is dat ze door hun transparantie een zekere discretie hebben. Ideaal voor wie houdt van verfijnde interieurs! In een klein appartement de plex stoeli past zich perfect aan de beperkingen van kleine ruimtes aan. Het verdeelt het licht en geeft de kamer een indruk van grandeur.

Geef voor een designinterieur de voorkeur aan modellen die herinneren aan klassieke meubels, zoals Louis XVI-fauteuils. Voor een chique interieur, vermijd stoelen in plexi gekleurd met heldere kleuren. Reserveer dit type plexi-stoel in een tienerkamer of een appartement met pop-decoratie.


Video: 40 Utrechters in Vitesse vak 2001 (Augustus 2022).