Opmerkingen

Tegels op een vloer leggen

Tegels op een vloer leggenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het leggen van een tegelwerk, volgens de conventionele methode, kan tegelijkertijd worden gedaan terwijl een betonplaat op een vloer wordt gegoten. Dit is een terracottategel met patronen.

Giet een plaat

Het leggen van tegels op een oude vloer, in een kamer op een niveau tijdens renovatiewerkzaamheden, vereist over het algemeen het gieten van een plaat met het dubbele doel een vlakke en schone basis te hebben voor de nieuwe coating en maak de vloer waterpas. Je kunt ook een plaat naar boven gieten, op voorwaarde dat de structuur van het huis de belasting kan dragen - je moet daarom het advies van een architect vragen.

Stel een plan op

De terracottategels worden hier direct geïnstalleerd, terwijl u de plaat giet. Zoals bij alle vloertegels, is het verstandig om eerst een apparaatplan te maken: het maakt het mogelijk om de benodigde hoeveelheid tegels te berekenen en de beste opstelling te bepalen, om de sneden in evenwicht te brengen. Vergeet bij uw berekeningen niet om rekening te houden met de breedte van de voegen.

Gereedschap & materialen

• Haakse slijper
schop
troffel
vlotter
houten hamer
Tegelzetter
spons
Metselaar heersen
Tegelzetter vierkant
haringen
koorden
Waterpas
meter
Trog te verwennen -
beton
tegellijm
Gezamenlijk cement
zaagsel

Wat concreet?

Voor een dergelijke plaat is het essentieel om een ​​betonmixer te huren, tenzij de gewenste hoeveelheid beton wordt geleverd door een gespecialiseerd bedrijf. Als u het zelf bereidt, tel dan ongeveer 4 delen cement (CPA) voor 4 delen zand en 8 delen grind (fijne deeltjesgrootte).

Onregelmatige hoeken

Zoals bij het leggen van tegels, ongeacht het materiaal, niet op een lijn liggen op de muren omdat de hoeken van de kamers niet altijd recht zijn. Een lege installatie, om de legassen te bepalen, maakt het mogelijk om dit type defect op te merken en een marge achter te laten in de buurt van de muur die vervolgens zal worden gevuld met mortel en verborgen door de plint, om onregelmatige of smalle sneden te voorkomen. Als de kamer zelf een onregelmatige vorm heeft (trapezium), moet u een muur kiezen als referentie om de eerste as loodrecht te volgen. Over het algemeen behouden we de muur die de deur integreert of die waar een baai opent.

Terracotta

De kwaliteit en het uiterlijk hangen rechtstreeks af van de gebruikte grond. De mooiste terracottategels worden met de hand gemaakt of gegoten: het geeft een warm en onnavolgbaar karakter aan een vloer, als onderdeel van een renovatie of moderne constructie. Terracotta is door zijn thermische eigenschappen en zijn comfort zeer geschikt voor een vloerverwarmingssysteem. - Het verdient de voorkeur om de tegels van verschillende verpakkingen te mengen om een ​​homogene tint te verkrijgen: er zijn altijd kleine verschillen in nuances tussen de series, vanwege de kenmerken van de gebruikte klei. - De voorafgaande bevochtiging van alle tegels voorkomt dat ze het mengwater uit de mortel absorberen, wat hun hechting zou kunnen verzwakken. - Terracotta is niet waterdicht. U kunt echter een kleurloos waterafstotend middel aanbrengen - dat de schaduw en het uiterlijk enigszins verandert. Als u de voorkeur geeft aan een meer traditioneel onderhoud, gebruik dan een plantaardige wasemulsie.

Waar de bekers te plaatsen

Bij het tekenen van het apparaatplan, alle delen naar de twee minst zichtbare aangrenzende muren afwijzen; in het bijzonder, plaats ze niet op de muur die de opening draagt ​​en laat geen sneden in de haard van een open haard toe. Merk ook op dat de decoratieve patronen, zoals in dit geval de vierkanten die een kader vormen voor diagonaal leggen, altijd heel moeten zijn. Daarom omringen we ze met een paar rijen tegels.

Gekleurde voegen

We vinden meestal wit of grijs voegcement en ook gekleurde mortels. U kunt echter ook witte mortel kleuren met poeder- of buispigmenten - deze zorgvuldig mengen om een ​​uniforme kleur te verkrijgen. In het geval van dit soort terracotta is grijs of wit cement perfect geschikt. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005

Bekijk onze video: Hoe tegelvloeren te leggenVideo: Tegels leggen met clips en keggen: zó krijg je een strakke tegelvloer. Paul Roescher (Augustus 2022).