Behulpzaam

Installeer zwevend parket

Installeer zwevend parket


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gelijmd of zwevend?

De gelijmde installatie wordt voornamelijk gebruikt voor mozaïektegels - evenals voor 15 mm dikke planken. Het vereist een platte, rigide en gezonde ondersteuning. De lijm kan op de vloer worden aangebracht of als rug voor tegels. Drijvende installatie is sneller - alleen de groeven en lippen worden gelijmd - en maakt de installatie van een isolatielaag mogelijk. Het is geschikt voor latten, lang of kort, en bepaalde mozaïektegels.

Twee soorten parket

Voor zwevend leggen zijn er in wezen twee soorten parket. De gefineerde laminaten bestaan ​​uit een massief hout dat op een medium of spaanplaat is gelijmd. De duurdere en beter gelamineerde laminaten hebben een onderste laag grenen, een centrale laag grenen of sparren stroken en een massief houten gevelbekleding; ze vertonen een opmerkelijke weerstand tegen zwelling en vervorming.

Hulpmiddelen & materialen

• Boor
handzaag
Tegenzaag
regel
Timmermansplein
Valse-square
hamer
schroevedraaier
Coating mes -
Snel uithardende houtlijm
Gladmakend product
Vulmortel

De afmetingen van de bladen

Korte planken, gebruikt voor het leggen met gebroken stokken of Hongaars stiksel, zijn over het algemeen 50 cm lang en 12,5 cm breed. De dikte kan 9,5 mm of 14 mm zijn. Er zijn ook kortere messen (42 cm). Voor de lange (in Engelse stijl liggend) of met steensnijden zijn de meest gebruikelijke lengtes 120 cm, 132 cm en 139 cm. Ze zijn verpakt in verpakkingen die over het algemeen een oppervlakte van ongeveer 1 m² beslaan. De prijs per m² is lager als u koopt met 25 m².

De poses

1 / In de installatie met gebroken stokjes, hier vastgehouden, zijn de messen van gelijke lengte en zijn de uiteinden haaks gesneden: de gewrichten vormen een regelmatige onderbroken lijn. 2 / Voor het leggen van Hongaarse gewrichten (we zeggen ook "varen"), zijn de friezen van gelijke lengte en regelmatig hellend, hun uiteinden worden afgesneden in verstek: de gewrichten vormen een rechte lijn. 3 / Engels leggen is zuiniger omdat alle planken parallel zijn, de verbindingen worden geplaatst zoals ze komen (maar nooit uitgelijnd van de ene rij naar de andere). 4 / Bij het leggen van steensnijden worden messen van gelijke lengte gebruikt en worden de voegen regelmatig afgewisseld zoals in metselwerk in hardsteen.

Uitbreidingsvoeg

Laminaatvloeren hebben een grote dimensionele stabiliteit. Het is echter noodzakelijk om over de gehele omtrek van het parket een uitzettingsvoeg aan te brengen - die veel smaller kan zijn dan voor de installatie van traditionele massief houten planken. Tussen de uiteinden van de planken en het metselwerk moet aan alle kanten een opening van ongeveer 10 mm zijn.Deze ruimte wordt dan verborgen door de plinten of zelfs door kwartronde stroken.

Drempelbalk

Om het niveauverschil bij de drempel van de deur te compenseren - de parketvloer moet in het midden van de sponning van het frame worden onderbroken - u plaatst een drempelbalk van hout of aluminium, die met een handzaag moet worden gesneden en schroef. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005


Video: Multiplank Zwevend (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Arlys

  It not absolutely approaches me. Misschien zijn er nog varianten?

 2. Kagadal

  De realiteit van de moderne markt is zodanig dat wij, consumenten, nogal eens worden misleid door gewetenloze leveranciers van goederen en diensten. Specialisten, verkoopadviseurs, wiens advies u vindt in de artikelen van deze website, zullen dit helpen voorkomen.

 3. Lucien

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Schrijf me in PB.

 4. Gofraidh

  Competent bericht :)

 5. Bashicage

  Goed gedaan, welke woorden ..., het opmerkelijke ideeSchrijf een bericht