Tips

Kiezelvloer: Calade

Kiezelvloer: CaladeWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uitvoerbaarheid

Traditioneel worden de calades gemaakt met kiezels op de rand geplaatst die weinig ruimte laten voor de mortel die ze op hun plaats houdt.

Behalve op kleine oppervlakken, of als je veel tijd hebt voor dit geduld, kun je je steentjes gemakkelijk plat leggen, om een ​​eindresultaat te krijgen dat bijna net zo mooi is ... en veel sneller. Hoe dan ook, als een prachtige calade, met zijn meerdere holtes en bultjes, perfect zijn plaats vindt in een ingang of een landelijke keuken, moet je geen nette freak zijn. Ze praat tegen de bezem, de borstel en veel water!

De stap voor stap

Hoe het te doen?

1

Een calade past in een grond om te doen. Je kunt perfect besluiten om de vloer van je badkamer in grote stenen platen opnieuw te doen en op de drempel een klein "tapijt" in calade te plaatsen. Het is daarom vooral nodig om de afmetingen van uw calade af te bakenen en dit oppervlak te reserveren door de randen te materialiseren door kleine houten planken die de dikte van uw dekvloer markeren.

2

Teken uw patroon op een vel karton. U kunt een min of meer eenvoudig geometrisch patroon kiezen dat op de kleuren van de kiezelstenen speelt, of een figuratief patroon dat, naast de kleuren, trots zal zijn op de verschillen in grootte van de kiezelstenen.

3

Je hebt ervoor gezorgd dat je in aparte dozen en op basis van hun grootte en kleuren de kiezels geoogst tijdens je wandelingen.

4

Maak uw tekening leeg door zorgvuldig de kiezelstenen te kiezen.

5

Giet vervolgens een mortel op 0,5 m2, gemaakt met 10 emmers droog zand voor 1 zak van 35 kg kalk toegevoegd met water, in de voor dit doel voorbereide uitgraving en plaats uw kiezelstenen op de rand of op het gezicht volgens uw tekening.

6

Stabiliseer ze met een kleine rubberen hamer, giet vervolgens de rest van je mortel en maak het overschot schoon met een kwastgrassborstel wanneer alle patronen klaar zijn.

GOED OM TE WETEN

Onlangs zijn er rollen op het gezicht gemonteerd op een PVC-frame die zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Gepresenteerd in de vorm van platen met een zijde van 20, 30 of 40 cm, of friezen, deze kiezels zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en tussen de 8 en 20 mm dik. Nog steeds relatief duur (ongeveer 140 € per vierkante meter), blijven ze een interessant en origineel alternatief voor de traditionele calade. En ideaal voor mensen die haast hebben!

DE PRO-RAAD

Speel op de tegenstelling tussen het leggen op de rand en het gezicht, maar ook met de kleuren van je steentjes om rijke en persoonlijke patronen te vormen.

Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006


Video: Mozaiek voegen muur of wand (Augustus 2022).