Informatie

Vintage Amerikaans decor in 10 decorideeën

Vintage Amerikaans decor in 10 decorideeënWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewend als we zijn om onze vele Franse rommelmarkten te onderzoeken, vergeten we bijna dat vintage ook aan de overkant van de Atlantische Oceaan een overheersende plaats inneemt in interieurs. Maar concreet, het retro decor gemaakt in de VS, wat geeft het? Op het eerste gezicht denken we natuurlijk aan de jaren 50-atmosfeer van "diners" met deze beroemde kleurrijke banken en deze imposante jukeboxen. Maar nadat ik de kans heb gehad om rond te jagen op de vlooienmarkt in Williamsburg in Brooklyn, kan ik je vertellen dat de selectie veel breder is. Demonstratie!

Snoepdispensers met gourmetlook

Moeilijk om niet te bezwijken voor de charme van deze snoepautomaten die ooit in Amerikaanse winkels werden gevonden. Een munt van een of vijfhonderd gleed in de gleuf en je hebzucht was tevreden. Het voordeel van deze objecten die ons terugbrengen naar de kindertijd, is dat ze overal kunnen slippen: keuken, woonkamer, binnenkomst ... het is aan jou!

Gele kuiken weglichten

Geef toe, jij ook, je houdt van de Amerikaanse verkeerslichten! Misschien is het vanwege hun gele kleur die niet onopgemerkt blijft, hun manier van hangen of simpelweg omdat ze heel anders zijn dan onze kleine rode en groene voetgangers. Wat de reden voor deze liefde ook is, weet dat oude modellen te koop zijn op de vintage markt (tegen prijzen die niet altijd betaalbaar zijn, het is waar), die een vleugje van de meest originele in je interieur moeten brengen, toch?

De Amish-sterren

Vroeger hingen deze aan de gevels van huizen in de Amish-gemeenschap in de Verenigde Staten, deze kleurrijke sterren zijn gemaakt van gerecycled zink en zijn bedoeld om boze geesten af ​​te weren en het gebouw en de bewoners te beschermen. Elke kleur heeft ook een symboliek! Groen betekent groei en bevruchting, blauw betekent kalmte en vrede en geel betekent gezondheid in lichaam en geest. Spiritueel en decoratief, we nemen ze alleen of in aantal aan op de muren!

Universiteit wimpels

Harvard, Yale, Princeton en andere minder beroemde universiteiten hebben één ding gemeen: de beroemde papieren vlaggen in hun kleuren die studenten trots in hun kamers tonen. Tegenwoordig worden edities van de jaren 50, 60 en 70 verkocht in garageverkoop en dat is goed, want ze maken prachtige decoratieve items.

Kentekens

Veel origineler dan de onze (het moet worden erkend), zijn oude Amerikaanse kentekenplaten echte verzamelobjecten geworden. En om een ​​goede reden! Met 51 staten is het aantal modellen bijna oneindig! We bevestigen ze eenvoudig aan de muur, we knippen ze om kleine woorden te schrijven, we vertrouwen ze toe aan meubels, alles wat je hoeft te doen is beslissen hoe ze een nieuw leven te geven, ver van de uitlaatpijpen!

Reclameartikelen

Ik vertel je waarschijnlijk niets als ik je vertel dat in de Verenigde Staten reclame-objecten van bijzonder belang zijn. Dit was al het geval in de jaren '50 en '60, zoals deze oude koeler en deze houten dozen met stempel Coca-Cola of Seven Up ons bewijzen! Het is uitgesloten om ze in de vergetelheid te gooien, ze krijgen een speciale plek in de keuken om bijvoorbeeld glazen flessen op te slaan.

De waarschuwingsborden

Eén manier. Terug op de weg met deze tekens die we goed kennen, want naast dat ze altijd actueel zijn op de straten aan de overkant van de Atlantische Oceaan, zijn veel decoratiemerken er door geïnspireerd. Grote verliefdheid op oude modellen, verweerd door de tijd en gemakkelijk naar huis te glippen.

Sport decor

Sport neemt een primordiale plaats in het Amerikaanse curriculum in. Dit is de reden waarom veel gerelateerde elementen echte decoratieve objecten in hun interieur worden. Metalen kleedkamers, honkballen (al dan niet ondertekend door geweldige spelers), Amerikaanse voetballen, truien ... Wees niet bang om het ongewone te durven, op voorwaarde dat je dat spaarzaam doet natuurlijk.

Zoals op school

Wie nog nooit met de beroemde Amerikaanse muziektribunes heeft gekeken, steek je hand op! Ik pleit schuldig en zing aan iedereen die het wil horen dat ik ervan gedroomd had er tijdens mijn studie een te hebben! Als dit ook jouw geval is, weet dan dat we nu het geluk hebben om modellen uit de jaren 50 te hebben, perfect gerenoveerd (verlaat de lieve woorden links in de pen of de gaten gemaakt met de punt van het kompas). Leuk toch?

Diner-sfeer

Eindelijk konden we niet praten over vintage decor gemaakt in de VS zonder 50's diners te vermelden! Dambordvloeren, turquoise banken, snoeproze muren, jukeboxen, benzinepompen, neonlichten ... de sfeer is uniek en dit is ongetwijfeld de verklaring voor dit succes dat na al die jaren voortduurt.

Nu heb je alle sleutels in de hand om te slagen in je vintage Amerikaans decor. Veel plezier!