Tips

Gekleurde betonnen vloer

Gekleurde betonnen vloerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dankzij de natuurlijke pigmenten, de gladmakende en patina-effecten, de opname in de massa kiezels, hout ... kan uw beton elk denkbaar uiterlijk krijgen.

De stap voor stap

Voordat je begint Probeer het uit, probeer het uit en doe wat meer, want een betonnen vloer lijkt een beetje op koken, er is theorie en praktijk! Onderweg zult u ontdekken dat een dergelijke afwerking eenvoudiger te implementeren, praktischer en mooier is.

1

Bereid eerst het oppervlak voor dat uw beton zal ontvangen.

2

Markeer het te betonnen oppervlak met planken.

3

Voorzie oppervlakken van meer dan 3 m voor expansievoegen door het oppervlak te verdelen met dunne planken van 10 tot 20 mm dik.

4

Afhankelijk van uw project, vooral als kiezels of hout zijn opgenomen, zal de dikte van de dekvloer meer of minder belangrijk zijn, maar nooit minder dan 5 cm of meer dan 10 cm.

Uitvoering

U kunt een elektrische betonmixer huren, of uw beton met de hand maken ... als er niet teveel zijn! U hebt nodig: - 50 kg cement, - 120 liter aggregaten, - 30 tot 35 liter water, - 120 liter droog zand; als het nat is, voeg dan 10 tot 15% meer zand toe ... en een beetje minder water.

1

Als je je beton wilt kleuren, meng je poederpigmenten in een beetje water en voeg dit gekleurde water toe tijdens de voorbereiding.

2

Giet vervolgens je beton. Voor neofieten is het ideaal om door kleine oppervlakken te gaan en daarom een ​​gaas met dunne planken te plannen die zo als expansievoegen dienen.

3

Voor een effect met willekeurige kleuring, bestrooi met gepoederde pigmenten, glad met een stukadoor of met een drijver, in grote cirkelvormige bewegingen als u een glad oppervlak wilt; integreer stenen en hout voor originele patronen ... En laat goed drogen.

4

Vul alle kleine "dozen" van uw grond voordat u de planken met voegen verwijdert. 5 Vul vervolgens deze holten met een elastomere afdichting waardoor de oppervlakken kunnen "leven".

GOED OM TE WETEN

Afhankelijk van de keuze van cement en de dosering ervan in relatie tot de gebruikte aggregaten of zand, krijgt u beton met een heel ander uiterlijk. Voor een decoratieve dekvloer, vooral als u deze wilt kleuren, kiest u een wit beton, dat wil zeggen gemaakt met wit cement of witte hydraulische kalk en fijn zand, met de duidelijkst mogelijke schaduw. Aan de andere kant, als u een glad beton met een rustieker uiterlijk wilt, kiest u voor grotere aggregaten.

De Pro Council

Een lichte kras op het oppervlak blijft volkomen normaal en vrij decoratief ... vooral wanneer u twee gekruiste lagen satijn of matte antislijtage-lak bent gepasseerd, die het ontwerp van deze kleine scheuren verder donkerder maken.Knowhow - woondecoraties © La maison rustique - éditions Flammarion, 2006


Video: Het impregneren van een betonvloer (Augustus 2022).