Tips

60 jaar van de Ikea-catalogus

60 jaar van de Ikea-catalogusWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Ikea-catalogus viert dit jaar zijn 60e verjaardag! Verwacht door 400 miljoen lezers wereldwijd, verspreid in 39 landen, beschikbaar in 61 edities en vertaald in 29 talen, wemelt de Ikea-catalogus van ideeën en inspiraties voor interieurontwerp.

Hoe is het gemaakt?

Dit catalogus "fenomeen" is gecreëerd in Älmhult in Zweden, door de afdeling "communicatie" van het merk. Gedurende 5 maanden recreëerde een groot team van timmerlieden en decorateurs voor deze editie van 2011 bijna 260 kamerindelingen in een fotostudio van 8.000 m². Het resultaat: ongeveer 4.000 foto's te vinden op de cataloguspagina's. Om hun communicatie van het ene land naar het andere aan te passen, reist een team van interieurontwerpers de hele wereld over om de specifieke wensen en verwachtingen van elke cultuur te ontdekken.

En de impact op het milieu?

De Zweedse reus is zich terdege bewust van zijn aandeel in de verantwoordelijkheid en de impact op het milieu. Hij probeert ze te beperken en dus werd het catalogusformaat vorig jaar verkleind. De uitstoot van koolstofdioxide is daarom verminderd. Bovendien was de IKEA catalogus de eerste wereldwijde kleurenpublicatie die op chloorvrij papier werd gedrukt.