Informatie

Kant en klaar rolgras: fouten om te vermijden

Kant en klaar rolgras: fouten om te vermijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als de make-over van uw tuin vooral door een mooi groen gazon komt, hoeft u het gras niet te zien groeien! Ready-to-install turf is een uitdrukkelijke en effectieve oplossing om het te transformeren. Ontdek de tuinartikelen in de déco.fr shop!

Gras op rollen leggen is eenvoudig!

Grasrollen kunnen het hele jaar door worden gelegd, behalve tijdens vorst of hittegolven ... Controleer eerst het weer en plaats uw bestelling bij een producent van gazons en platen, of zelfs in een tuincentrum, ongeveer een week eerder de geplande installatiedag. Er zijn verschillende categorieën gebruiksklare gazons (schaduwgazons, gazons voor grote oppervlakken, enz.), Maar kies voor de meest klassieke mengeling die door uw specialist wordt aangeboden: afhankelijk van of u in het noorden of het zuiden van Frankrijk woont , een mengsel van Engels raaigras, Kentucky bluegrass en rode of hoge zwenkgras biedt een goede weerstand tegen vertrappen. Het is een gazon voor volwassenen, gekweekt volgens de regels van de kunst in de kinderkamer of in het open veld gedurende 12 maanden, zonder ongewenst onkruid, bemest, gevoed. En voor de prijs, tel 4 tot 8 € / m2 inclusief btw en geleverd, maar dit bereik is variabel naargelang de regio's. U hoeft alleen maar contact op te nemen met het gekozen lokale bedrijf.

Kant-en-klaar gras: vergeet de voorbereiding van de grond niet

In afwachting van uw kant-en-klaar gras om u te worden afgeleverd, bereidt u uw site voor als voor een conventioneel zaaien: maak het schoon (stenen, onkruid, klein afval, etc.) meer dan 10 tot 15 cm. Als de grond te zwaar is, past u deze aan met lichtere grond of met zand. Neem eventueel 10 cm compost op (niet op het oppervlak), of zelfs een organo-minerale meststof als u dat liever hebt - alleen op arme grond. Wees voorzichtig in dit geval, als u het verspreidt, zorg er dan voor dat de korrels begraven en niet zichtbaar zijn om het gazon te leggen, om de wortels niet te verbranden. Passeer vervolgens de hark en de rol om een ​​stabiele en vlakke ondergrond te verkrijgen. Als de grond al vlak en schoon is, maar uw gazon bestaat en moet worden vervangen, kan een eenvoudige, zeer vlakke maai- en kruisversnelling voldoende voorbereiding van de grond zijn voordat deze wordt gelegd.

Mis de timing niet wanneer u uw gazon legt

De vrachtwagen toetert en parkeert voor uw huis: een geweldige start voor installatie, binnen een paar uur zal uw tuin gloednieuw zijn! Maar voordat u zich haast en lost, moet u, net als bij elke ontvangst, bij aankomst een controle van de staat van uw gebruiksklare grasmat uitvoeren, vooral als deze heet is. Controleer de sanitaire kwaliteit. Heeft het een bepaalde geur? Was het goed gemaaid voordat het werd verplaatst? Aarzel niet om de levering te weigeren in geval van twijfel, met het risico van het leggen van een gazon dat zal sterven ... En als het gazon van goede kwaliteit is, leg het dan op dezelfde dag: tel ongeveer 10 m2 / uur ongeveer - natuurlijk, het legritme hangt ook af van de toegang tussen de afleverlocatie en de tuin, een detail om rekening mee te houden.

Klaar om te installeren: negeer de methodologie niet

Het is mogelijk om uw gazon alleen te leggen (hoewel het voor velen sneller en leuker is). Een rol houdt in de handen, komt overeen met een oppervlakte van 1 m2 en weegt 18 tot 20 kg. Rol het uit op een vochtige maar niet doorweekte grond in verspringende rijen. De platen moeten zo veel mogelijk worden verschoven en aan elkaar worden vastgedraaid, indien nodig met een groot mes worden gesneden. Opmerking: de meeste bedrijven geven installatie-instructies, aarzel niet om erom te vragen. In dit stadium maken de wortels contact met de aarde.

Vergeet niet om overvloedig water te geven zodra uw gazon op rollen is gelegd

Water geven is van fundamenteel belang om een ​​mooi gazon te behouden. Gedurende de eerste 10 tot 15 dagen na installatie moet het overvloedig zijn en zich dan aanpassen aan de specifieke kenmerken van elk seizoen. Na twee weken van deze goede behandeling zijn de stukken gras volledig integraal met de grond. Een goede tip om het hele jaar door voldoende water te geven: plaats gewoon een regenmeter in het midden van het gazon! En geef 's morgens vroeg of' s avonds laat water om natuurlijk warmteverlies en zelfs ziekte te voorkomen.

Stap niet onmiddellijk op uw gazon

Het verdient de voorkeur om te wachten tot de grond is gestabiliseerd voordat u op uw gazon loopt, anders kunt u voetafdrukken achterlaten ... Wacht dus tien dagen of tot de eerste maaibeurt. Natuurlijk zal een snelle en lichte incidentele doorgang het ook niet beschadigen!

Laat het niet teveel groeien

Plan de eerste maaien 8 tot 15 dagen na installatie. Uw maaier is dan goed geslepen en u stelt hem in om het gras tot 35/40 mm, zelfs tot 25 mm, te maaien. De vuistregel: snijd niet meer dan 1/3 van de hoogte van de strengen ... En als u na de eerste maaiwerkzaamheden merkt dat de platen slecht zijn verbonden of dat anderen zijn opgedroogd en zich daarom hebben verspreid, plan zaaien voor garnering en vraag dezelfde zaden van de producent zodat er geen verschil in graskleur is. Maai vervolgens uw gazon regelmatig elke week minimaal, omdat regelmatig maaien de groei stimuleert en de dichtheid en weerstand van uw gazon verhoogt.

Uw gazon, geef het niet op ...

Of liever, blijf het handhaven. Het gras leeft, dus het moet twee keer per jaar een bemesting krijgen, in de lente en de herfst (van februari tot mei en van september tot november bijvoorbeeld). Pas de meststof aan de aard van uw grond aan, meestal een N-P-K slow-release cocktail. Denk ook aan een of twee keer per jaar een anti-schuimmiddel, in februari of november, en voer zo nodig van tijd tot tijd selectief plaatselijk wieden uit. Landelijke picknicks, vrolijke voetbalwedstrijden op het grasveld en buitenlezingen in uw tuin! Met dank aan: - Aimery Gregori, manager van ParisGazon.fr, - Jean-Marc Lecourt, president van SFG. Vind alle fouten die je in je tuin moet vermijden.Opmerkingen:

 1. Rolf

  De zeer grappige mening

 2. Babar

  Doe het rustig aan!

 3. Garmann

  Bravo, dit prachtige idee is trouwens noodzakelijk

 4. Tyronne

  is het mogelijk om een ​​ruimte te sluiten?Schrijf een bericht