Opmerkingen

Renovatie van een parketvloer

Renovatie van een parketvloerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoek en diagnose

Controleer na het verwijderen van de oude coating zorgvuldig de staat van de messen. Als sommigen je verdacht lijken, probeer ze dan te proberen door er een mes in te steken; als u het gemakkelijk opneemt, is het hout misschien verrot. Het is dan noodzakelijk om de aangetaste messen te verwijderen, de oorzaak van het verval te identificeren en te verhelpen voordat de beschadigde onderdelen worden vervangen.

Welk doel?

Het is altijd mogelijk om een ​​oud parket een decoratief aspect te geven, zelfs als het vaak is gevernist of dat het sporen van lijmen en verschillende producten draagt, omdat het hout niet verslechtert. Zelfs als u van plan bent nieuw tapijt, vinyl of een andere bekleding te leggen, is een voorlopige renovatie van het parket altijd noodzakelijk om een ​​schoon, schoon en gezond oppervlak te verkrijgen.

Gereedschap & materialen

• Bandschuurmachine
Vlakschuurmachine
Houten beitel
houten hamer
Coating mes
schroevedraaier
mes
Vitrificerende borstel
Stofmasker -
Houtlijm
Houten stopverf
schuurpapier
robbenjager

Voorafgaand beitsen

Als het parket eerder was of gevernist, neem dan de voorzorgsmaatregelen om het te strippen om te voorkomen dat het schuurmiddel snel verstopt raakt - wat vrij aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen. Gebruik een stripper of vernisverwijderaar. Als sommige bladen worden vastgehouden door zichtbare nagels, verdrink ze dan in het hout met een nagelset, omdat ze het schuurmiddel zouden scheuren.

Tips

Schuren in drie stappen

Om een ​​perfecte afwerking te krijgen, moet u drie opeenvolgende schuurbeurten maken, de eerste met een grof schuurmiddel, de tweede met een gemiddelde korrel en de derde met een fijne korrel. Pas op voor de eerste, want deze graaft snel en kan sporen achterlaten. Als het parket zich echter in een redelijk goede staat bevindt, moet u afzien van de eerste stap. Als u een vloerschuurmachine met een handvat gebruikt, heeft deze een "ontkoppelingshendel", erg handig om vlekken op hout te voorkomen. Zet het in positie aan het einde van de vloer, start het en laat de hendel zakken door te beginnen met duwen - de machine beweegt eigenlijk vanzelf en u mag hem niet vasthouden. Als de schuurmachine een snelheidsregelaar heeft, stelt u deze in op een lage snelheid.

Stop de gaten

Het fijne stof dat vrijkomt bij het schuren, kan zich naar andere kamers verspreiden. Om dit te voorkomen, sluit u onder de deuren af ​​met vodden of met schilderstape.

Vernis test

De glazuurverven geven niet exact dezelfde kleur, afhankelijk van of het parket is gemaakt van spar, eik of een andere soort, en de tweede laag laat een iets donkerdere afwerking achter dan de eerste. Bovendien moet niet worden vergeten dat een donkere schaduw over een groot gebied nog donkerder lijkt. Daarom is het vaak voordelig om een ​​zeer helder (of kleurloos) product te behouden en soms zelfs om het hout van tevoren te verlichten.

Op het vooroordeel

Zand in de richting van de messen. Als de randen van bepaalde messen echter uitsteken, moet u het eerste schuren onder een hoek uitvoeren om ze horizontaal te maken.

Vernis en andere producten

• Reukloze polyurethaan sealer. Zeer gemakkelijk aan te brengen, niet-giftige, sneldrogende vernis, geeft een satijn of gewaxt uiterlijk.
Polyurethaan sealer met ingebouwde verharder. Het is slagvaster en duurzamer dan de vorige, maar ook iets moeilijker aan te brengen. Glanzend, satijn of gewaxt uiterlijk.
Tweecomponenten sealer. Vernis met hoge weerstand tegen slijtage, krassen, stoten en vlekken. Glanzend, satijn of gewaxt uiterlijk.
Witwasser. Breng aan vóór vitrificatie om het hout lichter te maken.
Parket shampoo. Reinigingsproduct voor het reinigen van vuile vloeren. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005


Video: Hoe parket of houten vloeren opschuren ? Huurland (Augustus 2022).