Anders

Over de hele wereld van kleurentrends

Over de hele wereld van kleurentrends


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als we goed geïnformeerd zijn over kleurentrends gedurende het seizoen in ons land, zijn de trends niet noodzakelijk hetzelfde in andere landen en nog minder op andere continenten. Verschillende sociaal-culturele en klimatologische factoren beïnvloeden de afgunst van de inwoners in termen van kleuren. Catherine Filoche, kleurexpert bij Dulux Valentine, onthult een aantal belangrijke trends over de hele wereld.

Azië: rood overheerst

Een sterke kleur, rood is vaak aanwezig in symbolen of beeltenissen. In Azië wordt deze kleur vooral gewaardeerd en al millennia lang gebruikt. Synoniem voor kracht en vitaliteit, deze stimulerende kleur wordt vaak gebruikt in sociaal-culturele codes. Fuchsia-roze is ook erg aanwezig, zoals bijvoorbeeld in India: we vinden deze kleur vaak in textiel en ook in bruiloften.

Zuid-Amerika: levendige kleuren

Rood, blauw, groen, geel, de kleuren die in Zuid-Amerika worden gewaardeerd, zijn flitsend en vol. Geen zachte of pasteltinten. Omdat het licht in deze landen zeer aanwezig is, vallen de felle kleuren inderdaad heel goed op en zijn daarom geliefd bij de inwoners. Net als de beroemde carnavalsoptocht in Rio de Janeiro, kleurrijke ...

Engeland en Noord-Amerika: zachte en gemengde kleuren

Vanwege de lagere helderheid in Engeland zijn de populaire kleuren zachter en niet echt scherp. We zien meestal kleuren tekenen op andere kleuren, niet echt gedefinieerd. Een groen grijs, een mosterd geel, of zelfs natuurlijke kleuren zoals linnen, taupe, mineraal grijs ... Deze kleuren zijn heel vaak opgenomen in de codes van de Amerikaanse BCBG mode met de ontwerper Ralph Lauren bijvoorbeeld.

Afrika: de kleuren van de natuur

Afrika is een continent waar de natuur zeer aanwezig is en de inwoners erdoor worden geïnspireerd. Aardrood, plantaardig groen, hemelsblauw, de kleuren zijn openhartig en levendig en vallen goed op in dit continent waar het weer altijd mooi is.Opmerkingen:

 1. Zackariah

  Goed gedaan, het opmerkelijke idee

 2. Kizshura

  goede selectie)

 3. Korian

  Ik smeek je om me te verouderen die tussenbeide kwam ... Ik begrijp die vraag. Ik nodig uit voor de discussie.

 4. Blair

  Dit voor jou wetenschap.

 5. Hyrieus

  Het is jammer dat ik het nu niet kan uitdrukken - er is geen vrije tijd. Maar ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik over deze vraag denk.

 6. Burgeis

  Hmm ... I was just thinking about this topic, but here is such a gorgeous post, thanks!Schrijf een bericht