Anders

6 tips om uw huis groter te laten lijken

6 tips om uw huis groter te laten lijkenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ongeacht hoeveel vierkante meter u thuis hebt, de indeling van uw meubels en de manier waarop u uw interieur decoreert, hebben een enorme invloed op de perceptie van zijn grootte. Voor ieder van jullie, en vooral als je in een studio woont, zijn hier een paar tips die de illusie van een ruimer interieur zullen creëren.

Vermijd te donkere wandbekleding

De donkere kleuren, logischerwijs, verduisteren de kamers en wekken de illusie ze te verkleinen. In een studio of in een klein appartement heeft het daarom de voorkeur om te kiezen voor een lichtere muurkleur, zelfs als dit betekent dat een gedrukt behang wordt toegevoegd voor een vleugje originaliteit.

Plak uw meubels niet aan de muren

Het lijmen van alle meubels in dezelfde kamer op de muren kan een indruk van overbelasting veroorzaken en daarom de ruimte krimpen. Laat uw meubels dus liever in het midden van de kamer staan ​​voor een gezellige en vergrote look. Als u de voorkeur geeft aan een open ruimte, of als u bang bent om thuis niet goed te kunnen circuleren, trekt u eenvoudig uw meubels eraf en plaatst u deze enkele centimeters van de muur. De kleine ruimte geeft de indruk dat je muren verder weg zijn dan in werkelijkheid en je kamer wordt vergroot!

Ga voor lange gordijnen

Gordijnen die de muren niet volledig bedekken, pakken vaak een kamer in. Om virtuele hoogte onder het plafond te krijgen, kiest u in plaats daarvan voor lange gordijnen die tegen de vloer en het plafond borstelen.

Investeer in mooie lichten

Maak niet de fout om te geloven dat je niet genoeg ruimte hebt voor deze mooie vloerlamp die je doet kijken in de hoekdecoratiewinkel. Een lichte ruimte lijkt altijd ruimer te zijn, dus beknibbel niet op de lichten, zonder uw appartement te bedekken.

Denk aan de spiegels

Spiegels, strategisch geplaatst zodat ze zichtbaar zijn bij het betreden van een kamer, vergroten een interieur aanzienlijk. Gemaakt van hout of messing, ze zijn gemakkelijk te vinden en te installeren. Je kunt ze volledig omringen met planten of decoratieve elementen naar keuze.

Kies een verfijnd decor

Er is niet teveel nodig. Je kunt je interieur natuurlijk naar eigen inzicht inrichten, maar houd er rekening mee dat als je kamer of je muren te druk zijn, deze te klein lijken. Dit idee om een ​​muur met foto's te bedekken, hoe mooi deze ook is, is niet geschikt voor kleine ruimtes zoals een studio. Vergeet dus niet uw inrichting aan te passen aan de grootte van uw appartement.