Opmerkingen

Mijn pleister in huis beu! Hoe kunt u zelf uw pleister verwijderen?

Mijn pleister in huis beu! Hoe kunt u zelf uw pleister verwijderen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ben je het gips beu en kun je je arm niet afnemen telkens je de muren aanraakt? Het is daarom tijd om het te verwijderen. Maar het verwijderen van een binnenpleister is niet eenvoudig en er zijn veel parameters om rekening mee te houden. Jean Luc Dhorne, voormalig zaakvoerder in schilderen en bouwen, nu leraar op een technische middelbare school, informeert ons met zijn goede advies. Interview door Caroline Delman

Wat zijn de verschillende technieken voor het verwijderen van gips?

Er zijn twee methoden. De eerste is om een ​​stripper te gebruiken om het gips te verwijderen. Het is voldoende om het product op het gips te spuiten, tussen de 15 en 20 minuten te wachten (afhankelijk van de producten), het te verwijderen met een spatel en vervolgens de bewerking twee of drie keer te herhalen totdat het gips is verdwenen. Het nadeel van deze methode is vooral de kosten van het product. Laat minimaal 500 gram product een vierkante meter behandelen. Voor een hele kamer kun je snel grote sommen geld betalen ... Het hangt natuurlijk af van het oppervlak en de dikte van het gips. De andere methode, die ik aanbeveel, is het schuren van gips, met een gewone schuurmachine. Het nadeel is het stof dat vrijkomt, daarom is het noodzakelijk om de grond goed te beschermen voordat u aan deze bewerking begint (en bescherm uzelf!).

Als de pleister is gladgemaakt of verwijderd, wat moet er dan worden gedaan om de muur in goede staat te herstellen?

Het eerste is ontvetten: was de muur met wasmiddel verdund in water of azijnwater of ammoniak verdund in water. Spoel daarna met schoon water. Breng een universele druklaag aan, een grondlaag die de muur beschermt en voedt. Breng ten slotte het vulmiddel aan om het oppervlak perfect glad te maken. Soms zijn twee of drie lagen nodig.

Wat zijn de fouten als ik mijn pleister verwijder?

Je moet weten of de drager waarop het gips is aangebracht, gips, Placoplatre® of beton is ... Als het ongeverfd is Placoplatre®, raad ik het gebruik van strippers af die het kunnen beschadigen. Let ook op het gebruik van de stripper als je een klein budget hebt en een dikke pleister. Er zijn soms meerdere lagen stripper nodig om een ​​pleister te overwinnen en dit kan erg duur zijn.

Wat zijn de nieuwste praktische tips die u zou kunnen geven?

Als u de pleister uit een middelgrote kamer wilt verwijderen, moet u, als u een schuurmachine gebruikt, een dag werken. Als u stripper gebruikt, tel dan meer dan één dag. Het is een vrij lange en rommelige klus, maar we komen er wel. Vergeet ten slotte niet om uzelf te beschermen met onder andere een masker, bril en handschoenen. Meer informatie gebruiksaanwijzing : "Interieur schilderijen", door Jean Luc Dhorne, SAEP edities.Opmerkingen:

 1. Marid

  Geval dat uw handen!

 2. Lenard

  Het lijkt me een briljante zin voor mij

 3. Carlos

  Ja, dit verstaanbaarheidsbericht

 4. Matunde

  Ja, gebeurt...

 5. Golkis

  bedankt en veel succes met het organiseren van uw bedrijfSchrijf een bericht