Tips

Voor / na: Breng het licht op een loft van 125m2

Voor / na: Breng het licht op een loft van 125m2


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deze grote zolder aan het einde van een binnenplaats ontbrak veel licht. Om dit probleem op te lossen, riepen de eigenaren de architect Cyril Rheims op om de volumes van deze atypische habitat te heroverwegen door de configuratie van de kamers te wijzigen. Zijn oplossing? Integreer luifels als aanvulling op de enige twee bronnen van natuurlijk licht van het reeds bestaande luifeldak en een glazen toegangsdeur. De Parijse architect gebruikte het concept van perspectief door te spelen met zowel de verschillende niveaus als de formaten van de vensters. De sleutel is een perfecte optimalisatie van buitenlicht, zodat elke ruimte in het huis overdag kan profiteren van de zon! voor : Wanneer Cyril Rheims voor het eerst deze loft van 125m2 aan het einde van een binnenplaats bezoekt, vraagt ​​hij meteen naar de mogelijkheden die deze buitengewone architectuur biedt. Het enige natuurlijke licht dat in staat is om de verschillende ruimtes overdag van de voorkant van het huis te verlichten - deze heeft geen raam aan de andere kant - we zullen lastig moeten zijn!

Qua decoratie heeft het hok een verouderende uitstraling met zijn erkers met dikke kozijnen. Het meubilair zonder stijl en de neutrale kleuren maken dit geheel compleet zonder persoonlijkheid die de eigenaren willen stimuleren. De keuken bevindt zich in een soeplex en wordt alleen verlicht door schijnwerpers. De slaapkamer van het kind is ook blind, waardoor het zelfs op de zonnigste dagen een trieste sfeer heeft! Na rekening te hebben gehouden met de wensen van de eigenaren, gingen Cyril Rheims en al zijn team op weg om het pand te moderniseren!na : De nieuwe woonkamer heeft een ultra-minimalistische uitstraling om de volumes en de architectonische structuur voor het voetlicht te brengen. Onbevlekte muren, zwevende wasbetonnen vloer ... Niet meer overbodig, maak plaats voor schone materialen! Twee kamers komen uit op de woonkamer via een glazen dak om het beste uit natuurlijk licht te halen: de keuken, gelegen onder de slaapkamer van het kind, biedt eigenaren nu een lichte ruimte voor het bereiden van maaltijden. Gerangschikt in lengte, profiteert het van 9m werkoppervlak in kerrock, waarop verschillende robots en kooktoestellen zijn geplaatst. Nooit meer door kasten zoeken, alles is nu binnen handbereik! De gootsteen is gevormd in het werkblad om alle verbindingen te verwijderen: net daarboven brengt een mooie spatwater-achtige cementtegel het cachet op een discrete en elegante manier naar de kamer.

Boven zijn de 4 slaapkamers en 2 badkamers. In de eerste, gereserveerd voor ouders, vinden we dezelfde materialen als in de keuken: ijdelheid top in kerrock, reliëf tegels met micro-honingraten overhangend door een verlichte spiegel. Het badkamermeubel is op maat gemaakt met palissander om de kamer een gezellige toets te geven. Het echtpaar profiteert van een inloopdouche en een badkuip, maar de kers op de taart bevindt zich aan de zijkant van de hangende Japanse toiletten die in een hoek zijn geïnstalleerd voor maximaal comfort! De slaapkamer van het kind heeft ook geprofiteerd van een groot glazen dak met uitzicht op de woonkamer: als ze in de woonkamer zijn, kunnen ouders hun peuters discreet bekijken.Zodra het werk is voltooid, zijn de eigenaren blij met het resultaat. Het glazen dak werd zeer goed geëxploiteerd door Cyril Rheims, die ondanks zijn specialisatie in kleine ruimtes niet bang was om deze grote zolder aan te vallen. Cyril besloot alles te wedden op de architecturale structuur en niet op de decoratie. Ondanks alles is het meubilair vernieuwd om te harmoniseren met de nieuwe configuratie van het pand: het geheel is nu ultra helder, eenvoudig en functioneel! Meer info op www.cyrilrheims.comOpmerkingen:

  1. Troi

    Janken! Het geeft een fout ... op dit moment zal ik nerveus zijn ...

  2. Tushakar

    Wat een uitstekende zin

  3. Goltigami

    Proberen is geen marteling.Schrijf een bericht