Behulpzaam

Kamerplanten giftig voor kinderen

Kamerplanten giftig voor kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met hun groene bladeren en levendige silhouet fleuren planten elke kamer op. Alleen hier vergeten we vaak dat sommige van hen giftig of stekend zijn voor kinderen.

Aloë

Aloë wordt vaak in potten gekweekt en is een gemakkelijk te onderhouden en decoratieve kamerplant. Probleem: bij contact met de huid kan het sap bij kinderen uitslag veroorzaken. Indien ingeslikt (bladeren of stengels), kan dit een laxerend effect hebben.

Begonia's

Begonia's worden gekweekt met potgrond binnenshuis en genieten van de levendigheid van hun kleuren. Planten, hoewel giftig bij inslikken (brandend gevoel in de keel, ademhalingsproblemen, zelfs symptomen van gastro-enteritis).

Azalea's

Als de azalea-bloemen worden ingenomen, riskeert uw kind ontsteking van de mond, misselijkheid en braken of zelfs ernstigere symptomen.

De philodendron

Achter deze gulle bladeren schuilt in feite een reëel gevaar voor uw peuters. Een blad gekauwd (of ingenomen) en het is een orale verbranding, met mogelijk oedeem van de tong. Wees voorzichtig als uw kind de bladeren aanraakt en vervolgens in de ogen wrijft, ze zijn ook gevaarlijk voor de ogen.

Kerststerren

Met zijn felrode bladeren trekt deze plant snel de aandacht van de jongste. Een gevaar, omdat het sap van de plant gastro-intestinale klachten kan veroorzaken.

De ficus

Deze kamerplant kan bij uitstek door inname - of contact met zijn sap - een allergische reactie of zelfs irritatie van het maagdarmkanaal veroorzaken.

De voorzorgsmaatregelen die u moet nemen als u deze planten heeft

Natuurlijk kun je deze plantensoorten volledig samenleven met jonge kinderen onder je dak, op voorwaarde dat je een paar regels volgt om drama te voorkomen. Het belangrijkste? Plaats gevaarlijke planten hoog, buiten het bereik van de jongste, maar ook van uw viervoetige metgezellen. Vergeet nooit uw handen te wassen na het hanteren van deze planten. Leg ten slotte het gevaar hiervan voor kinderen goed uit.

Wat te doen als uw kind sommige van deze planten heeft aangeraakt of ingenomen?

Bel meteen het gifcentrum. Vertel de persoon aan de telefoon over de naam van de plant (ingenomen of aangetast) en de beschrijving ervan. Beschrijf de situatie zo gedetailleerd mogelijk (verstreken tijd sinds de handeling, hoeveelheid, zichtbare symptomen, enz.).Opmerkingen:

 1. Blian

  Excuses voor dat ik tussenbeide kom... Ik begrijp deze vraag. Ik nodig uit tot discussie.

 2. Bernardyn

  Het is eens, best handig idee

 3. Rudo

  Sla nooit iemand geraakt die ligt, omdat hij kan opstaan. Hammer en sikkelembleem. Mow en Hammer! Van een shampoo -advertentie: mijn haar was vroeger droog en levenloos, maar nu is het vochtig en wiebelen. Afbeelding: "Ivan de verschrikkelijke maakt een controle -opname."

 4. Gasida

  Naar mijn mening is dit relevant, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we op het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 5. Tolkree

  Het was mijn fout.Schrijf een bericht