Opmerkingen

Maak een gipsplaatpartitie

Maak een gipsplaatpartitieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De gipsplaten

Wat is dat ?

Het bestaat uit een gipskern, versterkt met versterkend karton. De randen zijn aan beide zijden verdund om verbinding mogelijk te maken. De dikte is variabel (9,5 cm en 12,5 cm voor de meest voorkomende). De gebruikelijke hoogte is 250 cm, voor een breedte van 60, 90 of 120 cm. Het gewicht van een BA 13 (12,5 cm dikke plaat) is 10,2 kg per m2. Er zijn waterdichte gipsplaten op de twee gevels, voor vochtige ruimtes, dampremmende platen, bestand tegen de diffusie van waterdamp en platen met hoge slagvastheid, voor blootgestelde plaatsen.

Hantering en opslag

Relatief fragiel, gipsplaat moet worden onderworpen aan speciale voorzorgsmaatregelen. Er zijn twee of zelfs drie nodig om ze te hanteren, gezien hun afmetingen en gewicht. Draag ze op de rand, om vervorming te voorkomen. Er zijn ook plaathouders en draaggrepen die de bediening vereenvoudigen. Bewaar ze echter plat, de een op de ander, op een droge en gezonde plaats.

Sterktes

Lichtheid, grote afmetingen, goede impact en brandwerendheid zijn de grote kwaliteiten van gipsplaat. Bovendien maakt dit materiaal het mogelijk om dunne scheidingswanden te produceren met gladde vlakken die geen voorbereiding vereisen voor het gebruik van decoratieve coatings zoals behang of tegels.

Alle soorten partities

Met gipsplaat kunnen distributiepartities worden gemaakt, d.w.z. interne partities in een appartement, evenals scheidingswanden tussen twee appartementen - afwisselend of dubbele versterkingen worden dan gebruikt. Tegenwoordig worden ze meer gebruikt voor de constructie van lichte scheidingswanden dan enig ander materiaal.