Behulpzaam

Welke temperatuur voor mijn wijnkelder?

Welke temperatuur voor mijn wijnkelder?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Welke temperatuur voor welke wijn?

Je moet het weten: elke fles wijn heeft, afhankelijk van zijn kleur en druivensoort, specifieke bewaartemperatuur special. Er zijn echter een paar algemene punten die u moeten helpen om uw kostbare flessen goed op te bergen. Bijvoorbeeld:

  • Als het gaat om opslag op middellange of lange termijn, heeft het type wijn niet echt invloed op de temperatuur van de wijnkelder: deze moet dan worden ingesteld op ongeveer 12 ° C.
  • Als u een servicekelder die je gebruikt om de wijnflessen die je binnenkort gaat consumeren te bewaren, weet dat elke wijn, op basis van zijn kleur, op een andere temperatuur moet worden geserveerd. Gewoonlijk serveren we dus champagne bij 7 ° C, droge witte wijn bij 9 of 10 ° C, rosé bij ongeveer 12 ° C, een Bordeaux rond 18 ° C.
  • Stel uw wijn natuurlijk niet bloot aan teveel hitte die de kwaliteit snel zou kunnen aantasten, ongeacht zijn kleur of druivensoort!
     

Hoe een wijnkelder koelen?In het ideale geval de perfecte temperatuur voor een wijnkelder moet altijd onder 15 ° C zijn Over het algemeen, als u een elektrische wijnkelder heeft, heeft deze een thermostaat die de temperatuur zelf regelt volgens wat u hem vertelt. Vergeet dus niet om tijdens het gebruik altijd de temperatuur te controleren.

Als je daarentegen een begraven kelder hebt, is deze natuurlijk frisser. Je kunt een niet te hoge temperatuur en een goede luchtvochtigheid handhaven dankzij het grote grind dat je op de grond gaat plaatsen. Er zijn ook airconditioningsystemen die speciaal zijn ontworpen voor wijnkelders, duurder om in te stellen, maar uiteraard preciezer om een ​​ideale temperatuur in uw wijnkelder te handhaven!
 

Welke wijnkelder heeft u nodig?

Er zijn verschillende soorten wijnkelders op de markt:

  1. De eerste - en vaak de goedkoopste omdat hiermee minder flessen kunnen worden opgeslagen - is de zogenaamde service wijnkelder. Het wordt gebruikt door kleine consumenten om bijvoorbeeld flessen voor het eten op temperatuur te brengen. Het is daarom ideaal voor degenen die niet over een groot aantal flessen beschikken en investeren in wijnen die snel kunnen worden geconsumeerd.
  2. Het tweede type wijnkelder is de conservering wijnkelder, een kelder waarin u kunt investeren als u uw flessen op middellange of lange termijn wilt bewaren. Meestal is het ideaal als je een wijnliefhebber bent en een groot aantal flessen hebt die je niet meteen zult consumeren.
  3. de verouderende kelders zijn ideaal voor liefhebbers en verzamelaars van heerlijke wijnen. Sommige wijnen kunnen daar jaren worden bewaard voordat ze worden geconsumeerd, en verbeteren in de loop van de tijd aanzienlijk. Als dit het soort wijn is dat je lekker vindt, dan is dit een verouderende wijnkelder voor jou.
  4. Als je van jonge, jonge wijnen houdt, net zoveel als de geweldige groei die door de jaren heen is verbeterd, kun je ook kiezen voor een multifunctionele wijnkelder die verschillende compartimenten heeft. Uw te consumeren wijnen worden daarom opgeslagen in het servicegedeelte en zogenaamde "verouderende" wijnen in het rijpingsgedeelte.