Tips

Studentenstudio: fouten om te vermijden

Studentenstudio: fouten om te vermijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wie september zegt, zegt terug naar school en accommodatie voor een goed aantal studenten. De mogelijkheid om onafhankelijkheid, autonomie te verwerven, maar vooral om het leven in de studio te ontdekken. Zodat alles goed gaat voor deze nieuwe habitat, hier zijn de fouten die je niet moet maken.

Vergeet het kantoorgedeelte niet

Omdat studies hand in hand gaan met huiswerk en lange werkavonden, moeten we de werkruimte niet vergeten. Als u geen ruimte wilt verspillen, moet u er rekening mee houden dat een bord en twee schragen een bureau kunnen maken dat snel kan worden opgeslagen zodra de revisies zijn voltooid. We denken ook aan een bibliotheek of een plank voor het opslaan van boeken, lessen en werkmateriaal.

Beknibbel niet bij dubbel gebruik

Een salontafel om je vrienden uit te nodigen? Yes! Maar een salontafel die ook een opbergkist is, is beter. Een bed om te slapen? Duidelijk. Maar een klik-klapbed dat ruimte bespaart en toelaat te ontvangen is beter. Er zijn veel tips om ruimte te besparen op kleine oppervlakken. Als de configuratie van uw appartement dit toelaat, kunt u ook investeren in een mezzanine: slaapkamer boven en woonkamer beneden, zodat u de hoogte onder het plafond kunt gebruiken. Eenvoudige dozen die op elkaar worden gelegd, worden een bibliotheek. In het midden van de kamer geplaatst, kunnen deze bijvoorbeeld dienen als een scheiding tussen het slaapgedeelte en de woonkamer / keukenzijde. We vergeten niet om meubels met wieltjes te kiezen om ze gemakkelijker te verplaatsen.

Overlaad het decor niet

Wil je al je favoriete foto's op je studio boven je bureau zien troont? Laat ze waar ze zijn. Maak gebruik van de beweging om te sorteren en kies wat je aan de muren hangt. Kleine ruimtes hebben open gebieden nodig om groter te lijken. We kunnen nog steeds enkele foto's en ansichtkaarten aan de koelkast of boven het bureau hangen, maar we vermijden het om de muur te bedekken. Je stoffen die je van reizen meeneemt, worden plaids of dekens om de muren te laten ademen.

Vergeet niet om plezier te hebben

De eerste dagen in een nieuw appartement zijn altijd exotisch. We denken dan aan plezier na het vestigen met een lichte maar gepersonaliseerde decoratie: kaarsen, een of twee fotolijsten ... Wat niet nuttig is, is verborgen in kleurrijke opbergdozen op de planken of onder de bed

Koop niet alles

De wens om alleen nieuw te kopen is vaak aanwezig wanneer je naar je eerste studio verhuist. Een verlangen dat snel kan veranderen in een nutteloze financiële afgrond. Denk vóór de planning aan je dierbaren: ouders, vrienden, grootouders ... Ze zullen met plezier door hun kasten snuffelen om gratis keukengerei of decoraties te vinden. Verken indien nodig tweedehands sites zoals de Bon Coin of bekijk Emmaüs.

Aarzel niet bij opslag

Wie studio zegt, zegt kleine ruimte en weinig meubels. Om elk hoekje en gaatje van uw studentenhuisvesting te optimaliseren, kunt u wedden op kleine opbergaccessoires. Haken om aan de gootsteen of muur te bevestigen (zuighaken bij Ikea), handdoekhouders die boven de deuren hangen ... We spelen op de hoogten, zelfs als je valt voor een opbergladder. Evenzo aarzelen we niet om het dak van planken en meubels te investeren om de opbergdozen op te slaan.

Breng niet al uw persoonlijke bezittingen mee

Als je kunt, breng het absolute minimum naar je studio en laat de rest van je bezittingen achter bij dierbaren zoals je ouders. Het is bijvoorbeeld niet nodig om je zomerkleding en -schoenen terug te brengen naar je studio in de herfst of zelfs je boeken.Opmerkingen:

 1. Eurymachus

  gewoon klasse! Ik had het niet eens verwacht. Ik dacht dat het erger zou zijn...

 2. Marian

  Ik zal dit artikel toevoegen aan uw bladwijzers.

 3. Wacuman

  Ik heb verwijderd het is een vraag

 4. Hud

  Als dit geen groot geheim is;), waar is de auteur van de blog vandaan?

 5. Rene

  Het is nutteloos.

 6. Faugore

  Je hebt ongelijk. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM, we zullen praten.

 7. Erikas

  Dit is waardevolle informatieSchrijf een bericht