Tips

Ik heb het Bullet Journal getest, de organisatiemethode die bij u past

Ik heb het Bullet Journal getest, de organisatiemethode die bij u past


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stel je een agenda voor die speciaal voor jou is gemaakt, een agenda die past bij je levensstijl, waarin alles op zijn plaats zou zijn en waarmee je jezelf beter kunt organiseren, niets kunt vergeten en je zelfs kunt motiveren. Hier is het goede nieuws: dit dagboek of notitieboek van het leven bestaat echt. Laten we nu verder gaan met het minder goede nieuws: het bestaat eigenlijk nog niet, je moet het zelf doen. Het bullet journal of bujo is een notitieboekje waarin je doelen en taken elke dag worden uitgevoerd. Is het echt effectief? In mijn voortdurende zoektocht om de organisatie van het huis te verbeteren, testte ik het bullet journal. En zo is het gegaan.

Start een bullet journal

Een van de grote kwaliteiten van een bullet journal is het gemak van implementatie. Geen behoefte aan uitzonderlijke benodigdheden waarvoor u een rondleiding moet maken tussen doe-het-zelfzaken, creatieve hobby's of drogisterijen. Een notitieboekje en een potlood is genoeg! Sommigen zoeken het beestje en besluiten dat je een bepaald notitieboekje en een bepaald potlood nodig hebt, maar uiteindelijk maakt het niet uit, het belangrijkste is dat je in een notitieboek kunt schrijven, de rest is volgens je verlangens. Gelukkig had ik een zwart, ongebruikt, gevoerd zwart moleskin-schrift. Voor potloden leende ik alles wat ik nodig had (en meer!) Uit mijn kinderkamer. Wanneer u deze tools hebt, wacht het bullet journal op u om realiteit te worden. Als er geen tekort is aan referenties om een ​​bullet-dagboek op internet te starten, heb ik het artikel van een blogger gebruikt die in 10 stappen uitlegt hoe u een bullet-dagboek kunt starten. Dit stelde me in staat om een ​​zeer didactische methode te volgen, zelfs als - je zult zien - je jezelf snel losmaakt van theorie om je eigen praktijk te doen.

De essentiële punten van het bullet journal

Het hart van het bullet journal kan worden vergeleken met een agenda. Het principe is vrij eenvoudig, omdat het uw taken, notities en dagelijkse gebeurtenissen registreert door items aan het begin van de maand toe te voegen. Om uw bullet journal gemakkelijker leesbaar te maken, voegt u tekens toe ('bullets' in het Engels, vandaar de naam van het journal). Ze zullen worden gebruikt om de verschillende informatie te prioriteren, de voortgang van acties te bepalen of zelfs items te rapporteren. Je hebt de keuze om het kogelsysteem te gebruiken dat je wilt, maar in dit geval is het beter om een ​​legende van je kogels in je dagboek te hebben. Dit kunnen puntjes, cirkels, vierkanten, streepjes, enz. Zijn. Het belangrijkste is om jezelf daar te vinden, het bullet journal is niet bedoeld om te worden gedeeld. Dit is misschien de verklaring voor het succes ervan, het bullet journal druist in tegen alles wat tegenwoordig trendy is: het is geen digitaal of sociaal netwerk. Het is een moderne tool, maar die oude processen (papier en potlood) gebruikt en waarvoor het netwerk niet nodig is. Het meest gedeelde bullet-systeem is ongetwijfeld het volgende: * Een selectievakje voor taken (bijvoorbeeld het sorteren van e-mail) * Een punt voor een notitie (bijvoorbeeld een thema-idee voor een verjaardag) * Een cirkel voor een evenement (bijvoorbeeld restaurantdiner)

Mijn maandelijkse schoonmaaklijst is gemaakt op basis van de infographic 'Houd uw huis schoon' van déco.fr

De andere kracht van het bullet journal is het aanpassingsvermogen. Naast het agendagedeelte en het kogelsysteem, wordt je dagboek ook gebruikt om alles te integreren dat voor jou belangrijk lijkt. Er is geen verplichting en u kunt serieuze en zinloze bankbiljetten afwisselen. Voor mijn dagboek schreef ik bijvoorbeeld mijn lijst met boeken om te lezen, recepten die ik wil testen, maar ook een schema voor het schoonmaken en maaltijden (ik laat je raden welke lijsten in de volgorde van nutteloos zijn) ). Alle onderwerpen die u interesseren en waarvoor u een minimum aan organisatie nodig heeft, worden geaccepteerd. Kunsttherapie met het bullet journal Het bijhouden van een dagelijks dagboek kan beperkend lijken en daarom introduceert het bullet-dagboek een leuk aspect (maar niet verplicht) om het op de lange termijn te behouden. Veel mensen maken gebruik van deze vrije ruimte om veel tekeningen toe te voegen of hun kalligrafie te verbeteren. Voor sommigen is het bullet journal een echt kunstwerk en ze brengen er veel tijd door. Nadat ik het spel had gespeeld en probeerde pagina's te krijgen die aangenaam te lezen waren, ontdekte ik dat dit deel van het bullet journal werkte als kleurpagina's voor volwassenen. We voelen een soort van rust om illustraties toe te voegen en de mooiste letters te schrijven die mogelijk zijn. De kogeljournaalval Zorg ervoor dat u de primaire functie van de bujo, de organisatie, niet vergeet. Als u meer tijd besteedt aan het schrijven / tekenen van uw bullet-dagboek dan het verminderen van uw takenlijst, loopt u misschien zelfs meer achter dan voorheen (wat het tegenovergestelde is van uw doel). Het beste is om van tevoren een dagelijkse tijd te bepalen voor het schrijven van uw bullet journal. Tien minuten per dag zou meer dan genoeg moeten zijn, laat u niet overweldigen. Prettier dan een 'to do list' op Post-it, slaagt het bullet journal erin de kracht van een organisatie om te zetten in een moment van ontspanning. Als je de ziel van een kunstenaar hebt, raden we deze manier van organiseren ten zeerste aan, zelfs als de volgelingen van het minimalisme daar ook hun weg kunnen vinden. De bujo past zich volledig aan! Ten slotte kunnen alleen degenen die een hekel aan handschrift hebben, hun account niet vinden.Opmerkingen:

  1. Turn

    Doe wat je wil. Doe wat je wil.

  2. Shaktisar

    Ik smeek je om me te verouderen die tussenbeide kwam ... Ik begrijp die vraag. We kunnen onderzoeken.

  3. Fakih

    Ongelooflijk. Dit lijkt onmogelijk.Schrijf een bericht