Opmerkingen

Stap voor stap: maak een plantensuspensie

Stap voor stap: maak een plantensuspensie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De hangende mand: hier is een apparaat dat, voor een gematigde prijs, een volledig spectaculair effect kan produceren! Het is voldoende om te worden overtuigd om de bloei van steden te observeren: plantensuspensies behoren tot de meest genoteerde composities, zowel vanwege de schoonheid van planten (mengsel van rechtopstaande en hangende bloemen) en hun bevoorrechte locatie, op ooghoogte. Soms zijn er maar een paar goed gekozen en goed geplaatste planten nodig om een ​​succesvolle presentatie te maken! Welke planten om op te hangen? Zoals vaak het geval is, draait het allemaal om keuze en voorkeuren! In termen van planten, houd rekening met, naast uw wensen, de beperkingen van de locatie (zonneschijn, vochtigheid ...). Houd ook rekening met het seizoen: wil je dat je mandje het maximale geeft in het hart van de zomer, of heb je liever een samenstelling die tot de eerste nachtvorst kan blijven? Overweeg ten slotte voor een goed afgeronde samenstelling het mengen van variëteiten met een hangende en rechtopstaande gewoonte. Een tip als je hanger kettingen heeft en je planten er geschikt voor zijn, ren er een paar takken langs om ze aan te kleden! Welk type container moet ik kiezen? Nogmaals, de voorkeuren zijn prima (stijl, materiaal ...), zelfs als de beperkingen van de locatie de keuzes gedeeltelijk kunnen dicteren. Als je compositie tegen een muur moet plaatsvinden, kies dan een halve mandvorm die je er direct tegen kunt bevestigen. Kies in het geval van een luchtvering voor een ronde mand. Sommige mandmodellen hebben een waterreserve: handig voor beschutte installaties en voor lange weekenden! Anderen, in terracotta, bieden een betere bescherming van de wortels tegen hitte.

moeilijkheid: Gemiddeld kosten : Gemiddeld (25 euro en meer ...) Benodigd gereedschap : - Een hangende bekken - Een bevestigingssysteem (beugel, katrol ...) - Twee schroeven - Een schroevendraaier - Planten

Stap 1: Kies de locatie van uw plantensuspensieEen opschorting vraagt ​​om een ​​heel speciale ontwikkeling. Want als het de rol kan hebben om een ​​element van de tuin te markeren (een veranda, de ingang van het huis, een structurele paal ...), is het ook een op zichzelf staand ornament! Hier kiezen we ervoor om een ​​steunpilaar op te fleuren.

Stap 2: Kies uw suspensie en het type planten

Nadat u de locatie hebt gekozen, bestudeert u de kenmerken ervan. Is het zonnig Ontvangt het van nature water uit de lucht? Deze eigenschappen bepalen zowel het type plant als het type suspensie. In het geval van onze realisatie is de gekozen locatie zonnig tot de middag en volledig beschut tegen de regen vanwege een hoog balkon met uitzicht op. We zullen daarom bij voorkeur planten kiezen die zijn aangepast aan droogte om elk risico te voorkomen in het geval van vergeten water of langdurige afwezigheid. Hier viel onze keuze op de twee hangende variëteiten (een postelein en een klimop). We hadden een derde kunnen toevoegen met een rechtopstaande gewoonte, maar we kiezen voor soberheid, omdat onze mand ook kleiner is geworden. Tot zover de keuze van planten. Wat betreft het bekken, onze keuze viel op een model met geplastificeerde bodem. Onze locatie beschut tegen de regen elimineert elk risico van teveel water. Wees alleen voorzichtig met water als de grond droog is, niet eerder. Ditzelfde model zou geschikt kunnen zijn voor een open ruimte, mits er een gat in het plastic werd gemaakt om overtollig water vrij te maken.

Stap 3: Breng de binding aan

Als uw locatie een natuurlijke bevestigingsondersteuning biedt of al een bestaande (een tak, een punt ...), dan is dat perfect, profiteer ervan! Indien nodig moet een bevestiging worden aangebracht om de ophanging op te nemen. De meest klassieke bevestigingen zijn in de vorm van metalen beugels. De keuze van ornamenten is belangrijk. Met dit type systeem heeft uw vering een vaste hoogte. Als u het zeer hoog wilt plaatsen, in ieder geval voorbij de lengte van een man, moet u de voorkeur geven aan een poeliesysteem, zowel om de installatie te vergemakkelijken, maar ook en vooral om ervoor te zorgen dat onderhoud (water geven, grootte van verwelkte bloemen, bemesting, etc.).

Plaats de steun en markeer de bevestigingsgaten met een potlood.

Verwijder de beugel en gebruik een draai om een ​​voorgat te maken voor de locatie van de schroeven. Het hout is hard en een schroevendraaier in de handgreep helpt niet.

Hang de mand op de ondersteuning voor verificatie.

Stap 4: Plant uw planten

Nadat de planten en de suspensie zijn gekozen, blijft het om ze te planten. Gebruik de plantinstructies als uw planten specifieke behoeften hebben. Doe anders een klein laagje drainage met bijvoorbeeld kleiballen en eindig met een mengsel van potgrond en tuingrond.

Als de coating waterdicht is (hier, plastic), neem dan kleiballen op in de bodem om de wortels tegen overtollig vocht te beschermen.

Breng het benodigde substraat naar de planten.

Geef de wortels een beetje gemak als je planten uit potten komen.

Je kunt sommige delen rond de steunkettingen wikkelen om ze te verbergen en volume aan je mand te geven (dit zal ook de afwezigheid van een rechtopstaande plant compenseren). Zorg ervoor dat je de juiste plantdichtheid hebt met betrekking tot de grootte van je suspensie.

Zorg er ook voor dat de mand niet uit balans is. Pak licht aan de basis van de planten en water.

Stap 5: Zet je compositie opDe bevestiging is op zijn plaats, de bloemen worden bewaterd ... Het blijft alleen om ze op hun locatie te hijsen, zodat ze de plek verfraaien en dat iedereen ze op hun gemak kan beschouwen!


Video: Kav Verhouzer & Sjaak - Stap voor Stap Official Music Video (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Drake

  Ja kan niet!

 2. Harold

  Zeer waardevol ding

 3. Lucio

  Sorry, dat helpt niet. Ik hoop dat ze je hier zullen helpen.

 4. Ferehar

  Ongetwijfeld.Schrijf een bericht