Opmerkingen

Verwarming met afvalwater

Verwarming met afvalwaterWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Afvalwatercalorieën kunnen nu worden gebruikt om water in huis te verwarmen of zelfs om het huis zelf te verwarmen. Enkele elementen van uitleg over deze nieuwe technologie.

Welk afvalwater?

Elke dag gaat er met een douche en de huidige behoeften van het huis (vaatwasser, gootsteen, wasmachine, etc.) meer dan honderd liter warm water per persoon in de afvoer. Dit afvalwater wordt "grijs water" genoemd. Ze vertegenwoordigen een belangrijke calorische aanbetaling, die vandaag mogelijk is om te exploiteren.

Hoe werkt het

Er zijn verschillende technologieën om de warmte uit dit grijze water te winnen. Met het Degrés Bleus-aanbod van Suez Environnement recupereert een warmtepomp en een wisselaar de calorieën in het riool. Zo wordt bijvoorbeeld het zwembad Levallois-Perret verwarmd en binnenkort een heel ecodistrict Nanterre. Het ERS-aanbod van Biofluides Environnement werkt volgens hetzelfde principe. Er is ook een eenvoudiger en goedkoper systeem, de ThermoCycle, die afvalwater opslaat in een accumulator waardoor een voorverwarmingsspiraal. Of de EcoRC36 van EHTech haalt de calorieën uit de douche in realtime terug en stuurt ze terug naar de mixer of de tank om het water te blijven verwarmen. Ten slotte bestaat de Power-Pipe eenvoudigweg uit een afvoerpijp omringd door een platte koperen spoel. Het is verbonden met de warmwatertank, de douchemengkraan of beide.

Hoeveel kost het?

De installaties van Suez Environnement en Biofluides Environnement kosten ongeveer € 2.000 exclusief belasting per accommodatie voor een gebouw. ThermoCycle kost ongeveer 650 € per accommodatie voor een gebouw van ongeveer 30 appartementen, evenals de Power-Pipe. Voor EHTech kost het ongeveer 800 €.