Behulpzaam

Fouten te vermijden met kleur

Fouten te vermijden met kleur


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kleur is een heel programma. Of we het nu leuk vinden of haten, het maakt deel uit van ons leven. Voordat je aan de slag gaat en durft te kleuren, zijn er een paar regels die je moet kennen om fouten te voorkomen.

Vermijd het kakofonie- of carnaval-effect

Om ervoor te zorgen dat uw kamer niet te moeilijk is om mee te leven, is het raadzaam om een ​​reeks heldere kleuren te gebruiken in een decoratieve basis van neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige. Mixen zijn soms ingewikkeld om te implementeren omdat we onszelf snel vinden met een patchwork-effect en kleuren die niet noodzakelijkerwijs goed samengaan.

Pas op voor verstoring van harmonie

Om de kleuren in harmonie met elkaar te kennen, is het noodzakelijk om naar de chromatische cirkel te verwijzen. De aangrenzende kleuren op het kleurenwiel zijn in harmonie. De breuk treedt op bij het hanteren van kleuren gescheiden door meer dan drie tonen.

Verwijder de complementaire kleuren niet

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen complementaire kleuren (die elkaar op de chromatische cirkel tegenwerken) worden gecombineerd. Een van de kleuren moet spaarzaam worden gebruikt om de dominante kleur te verhogen. We denken bijvoorbeeld aan gele kussens op een indigo-bank. Kleur is een spel en je moet niet aarzelen om ermee te spelen.

Vergeet de decorstijl niet

Als sommige mengsels niet de gelukkigste zijn, kunnen ze een geheel nieuwe dimensie krijgen als ze in thema's passen. Voor een Bollywood-stijl mix je bijvoorbeeld kleuren zoals roze, oranje en rood. Wat in een andere stijl verrassend lijkt, is in dit geval volledig harmonieus.

Heb geen spijt van je keuzes

Als u een zeer sterke kleur kiest, zoals rood, geel of oranje, wees niet bang! Je moet je keuze aannemen en daarvoor openhartige en heldere kleuren kiezen, omdat dit stijl zal geven. Zie kleur als een aanwinst in het huis waar al je decor om draait. Foto's om te inspireren of te dromen ... Ontdek "Decoratieve foto's"Opmerkingen:

 1. Ziyad

  Wonder wonderbaarlijk is het het stukje waarde

 2. Mac An Bharain

  Op een fantastische manier!

 3. Taylor

  Je hebt geen gelijk. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 4. Whiteman

  Ik kan niet anders dan je geloven :)Schrijf een bericht