Behulpzaam

4 essentials voor een Zen-kamer

4 essentials voor een Zen-kamer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

1. De natuur als het sleutelwoordPer definitie is de decoratie van een zenkamer haalt zijn inspiratie uit de natuur. Dus wat is er mooier dan planten uitnodigen om hem te eren? Hoewel ze niet altijd worden aanbevolen in een slaapkamer, hebben sommige soorten rustgevende, depolluting en zelfs gunstige eigenschappen voor slaap. We denken met name aan gardenia, jasmijn, aloë vera of scindapsus, prachtige planten die hun plaats zullen vinden in een Zen-geïnspireerde kamerDenk er altijd aan om er slechts een of twee te hebben en ventileer de ruimte regelmatig.

En als u geen groene duim hebt of geen planten in uw slaapgedeelte wilt plaatsen, doen gedroogde bloemen ook de kunst om uw kamer een zen-gevoel te geven. Vooral omdat ze momenteel erg trendy zijn!

Voorbij planten, Zen geest decoratie resulteert ook in het gebruik van natuurlijke materialen. Geweven rieten mand, wollen of katoenen bedsprei, bamboe bedframe, houten meubels ... Natuurlijke en authentieke vezels hebben hun plaats in een Zen-kamer.
 

2. Meubels ... maar niet teveelHet bed is het centrale element van een slaapkamer, let goed op de locatie, vooral als u een zen kamer ! In de praktijk van Feng Shui, wordt aanbevolen om het tegen een muur te plaatsen (met de kop tegen het laatste gedrukt) en het zo ver mogelijk van de toegangsdeur naar de kamer te plaatsen. Voor de rest van het meubilair moet u uw Zen-kamer op een verfijnde manier indelen.

Inderdaad, een overbelaste kamer kan nooit de indruk wekken bevorderlijk te zijn voor rust en ontspanning! Omdat vrij verkeer van essentieel belang is, vermijd je kamer vol te zetten met te imposante meubels en geef je de voorkeur aan minimalistische meubels boven zachte vormen.

Voor de rest is het niet nodig om allerlei soorten snuisterijen te blokkeren. De regel is eenvoudig: neem genoegen met het minimum. En het is niet de Japanse trend van wabi-sabi die het tegenovergestelde zal zeggen ... Dus laat je inspireren en zoek naar schoonheid in eenvoud!
 

3. Gezellig beddengoedAls de decoratie van een zenkamer doet zonder alle zinloosheid, het kan echter niet zonder troost. Verzamel zeer zachte kussens voor maximaal comfort, kies voor een gewatteerd of gevoerd hoofdbord, leg een zacht tapijt aan elke kant van uw bed en vergeet niet een zeer comfortabele badjas op de bedpier te bundelen zodra je opstaat.

Alle ingrediënten worden samengebracht om uw te maken zen kamer een plek die bevorderlijk is voor rust en ontspanning. Wat betreft beddengoed, nogmaals, zijn natuurlijke materialen in orde! Kleed uw bed aan met een dekbedovertrek of flanellen lakens in de winter en katoen of linnen voor de zomer.
 

4. Zacht, gedempt lichtTen slotte moet een Zen-ruimte absoluut zorgvuldig worden verlicht. Vergeet direct directe en agressieve lichten en geef de voorkeur aan meerdere lichtbronnen boven gedempte verlichting. Waarom niet lantaarns om bepaalde hoeken van de kamer te markeren, een lichtslinger boven het bed en / of op een plank en twee extra lichten op de nachtkastjes?

En om het af te maken, vergeet niet om een ​​paar geurkaarsen aan te steken ... voor een gegarandeerde Zen-sfeer!


Video: WE LEFT THE CITY! NEW HOUSE. BOUTIQUE + ZEN HOME IDEAS before and after (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Irwin

  Wat een opmerkelijke vraag

 2. Doy

  Dit is onlangs al besproken.

 3. Argo

  Ik weet het niet, en ik zeg ook:

 4. Kagakasa

  Interessante site, ik wil vooral het ontwerp benadrukken

 5. Thoraldtun

  Excuseer me voor wat ik me bewust ben van het bemoeien met ... deze situatie. Klaar om te helpen.

 6. Ollin

  Het gezaghebbende bericht :)

 7. Gawain

  Gelukkig!Schrijf een bericht