Informatie

De gebogen vloerlamp, een essentieel object

De gebogen vloerlamp, een essentieel object


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In 1962 ontwierp Achille Castiglioni een vloerlamp in de vorm van een gebogen staaf. Het is het begin van een lange saga die niet langer is afgewezen en opnieuw bezocht. Presentatie van een intacte succeslamp.

Ontwerp en oorsprong

Het is binnenkort 50 jaar geleden dat de Italiaanse ontwerper Achille Castiglioni de Arco-vloerlamp voor Flos creëerde. Geïnspireerd door industrieel ontwerp, is het werk een gebogen metalen staaf op basis van een rechthoekige marmeren voet. Aan het einde van de stang is de half bolvormige lampenkap bevestigd. Het meest? Een instelbaar systeem om de lamp op de gewenste hoogte te brengen en een gat in het marmeren blok voor eenvoudig transport. Het zeer delicate en esthetische aspect van deze stengel fascineert. Snel, in restaurants en in bioscopen, was er succes.

Een vernieuwde vloerlamp

Als de beroemde stang in de vorm van een vloerlamp het tijdperk van de jaren zestig markeerde, kon deze niet worden herzien en gemoderniseerd om voor iedereen toegankelijk te worden. Zonder de gebogen verstelbare metalen staaf, het vlaggenschipelement van deze vloerlamp, aan te raken, is de rechthoekige marmeren voet vervangen door een stalen structuur, meer stroom of door een marmeren voet, dit keer in de vorm van een platte cirkel. De lampenkap is verkrijgbaar in andere materialen zoals stof of polypropyleen, waardoor een oneindige keuze aan kleuren mogelijk is. De prijzen van deze gebogen vloerlampen variëren van 90 € tot 300 €. Ze zijn verkrijgbaar in supermarkten en in gespecialiseerde decoratiewinkels. Foto's om te inspireren of te dromen ... Ontdek "Decoratieve foto's"