Opmerkingen

Laten we kussen onder de maretak!

Laten we kussen onder de maretak!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tijd doorgebracht in de mode, verdient het gebruik van New Years Mistletoe om minstens twee goede redenen te worden geëerd: het is een goed voorwendsel om de natuur weer in uw huis te brengen midden in de winter, en een geweldig excuus om iedereen te kussen waar we van houden. We vertellen je alles over deze traditie van de Kelten, maar voor kussen, laten we je doen ...

Het fantastische lot van een parasiet die een heilige plant is geworden, maretak

In het begin had niets Maretak, Viscum-album in het Latijn, voorbestemd om de ster van het nieuwe jaar te worden. Deze zogenaamde "hemiparasiet" -struik nestelt zich op de takken van grote Europese bomen om hun sap en hun minerale zouten te verzamelen: zoveel om te zeggen dat zijn sympathiekapitaal slecht begon. Maar dat was zonder op de Kelten te rekenen, die het geneeskrachtige, zelfs magische deugden lenen. Zijn bladeren blijven groen in de winter (het assimileert zijn chlorofyl zelf), het wordt een symbool van onsterfelijkheid en de Druïden gebruiken het om vele ziekten te genezen, de effecten van vergiftiging te neutraliseren, de vruchtbaarheid van kuddes te stimuleren, te beschermen tegen boze geesten of laat spoken spreken. Zelfs Panoramix kiest de eiken maretak met zijn gouden knuppel om het toverdrankje van Asterix te maken, dat wil zeggen. Aan het begin van elk jaar nemen de Kelten de gewoonte om maretak aan de deur van hun huis te hangen om de welvaart van het huis voor het komende jaar te verzekeren: de traditie is net geboren.

Tijdens de Saturnalia van het oude Rome werd maretak geassocieerd met huwelijken. Een prachtige traditie die bruidsboeketten in de winter kan inspireren

En maretak wordt een echte "kussende plant" ...

Tegelijkertijd verschijnt er nog een gewoonte in de bossen van Gaulle en Engeland (we spreken dan van "Bretagne"): wanneer vijanden elkaar ontmoeten onder een maretakbal, leggen ze hun armen neer en stoppen ze vannacht met vechten . We zijn nog niet in de gaven van tederheid, maar de maretak begint welwillendheid aan te moedigen. Tijdens de vakantie verwelkomen de Kelten hun gasten onder een bal van maretak als een teken van vrede, en beetje bij beetje neemt de traditie van kussen vast. Als ze Gaulle nog niet zijn binnengevallen, verzamelen de Romeinen eind december ook maretak om de Saturnalia met grote fanfare te vieren, en ontsnappen niet aan de traditie van kussen tijdens de op dat moment gevierde huwelijksrituelen. Voeg hier een Noordse legende aan toe volgens welke de moeder van de god Baldr, ingestort door de dood van zijn zoon gedood door een pijl in de maretak, besluit de betovering af te wenden door iedereen te kussen die onder een bal van maretak passeert, en hier is de parasiet hardhout zeker geassocieerd met kusjes ... Vanaf de 18e eeuw wordt zelfs gezegd dat jonge meisjes die onder de maretak van het nieuwe jaar kusten, in het jaar een huwelijk werden beloofd.

Als in de taal van bloemen, maretak verschillende zeer diverse gevoelens oproept, betekent het in het collectieve onbewuste "Kiss me!"

"Kissing balls", een traditie om bij te werken

Of je nu bijgelovig bent, single, nieuwsgierig naar oude gebruiken of gewoon geïnteresseerd bent in planten en decoratie, het zou zonde zijn om dit jaar geen prachtige tak maretak boven de deur te installeren. De Amerikanen noemen het "kussende bal", wat kan worden vertaald als "kussende bal". Maar of je nu een bal, een krans, een boeket of alleen een kleine tak kiest, het belangrijkste is om plezier te hebben met een mooie plantendecoratie vol met symbolen ... Nadat je de Kelten, Romeinen en Galliërs en kus bent vergeten wie je maar wilt onder je maretak, om middernacht scherp op 1 januari of tijdens het hele vakantieseizoen ... Maretak Nieuwjaar!

De maretakbal, of het enige decoratieve accessoire dat mensen dwingt om te kussen!Opmerkingen:

 1. Zolokazahn

  Vlieg gewoon weg !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Arashimuro

  Is waarschijnlijk niet aanwezig

 3. Yair

  Ik kan u aanraden een site te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over een onderwerp dat u interesseert.

 4. Nekora

  Je hebt het doel bereikt. Het is een uitstekende gedachte. Het staat klaar om u te ondersteunen.

 5. Ashaad

  Prima en tijdige reactie.Schrijf een bericht