Behulpzaam

Tegels op de muur leggen

Tegels op de muur leggen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voorlopige berekeningen

Om de hoeveelheid tegels te berekenen die u nodig hebt, meet u het oppervlak van de muren en laat u ongeveer 10% marge voor breuk, sneden - en mogelijke toekomstige vervangingen. Negeer kleine obstakels zoals een aan de muur gemonteerde gootsteen of gasboiler, omdat ze veel tegels "consumeren", gezien de sneden die ze met zich meebrengen. Zorg ervoor dat u alle benodigde tegels in één keer koopt om kleine kleurvariaties van de ene partij naar de andere te voorkomen.

Kaarten

Om te beslissen over de beste plaatsing van de tegels en om de sneden in evenwicht te brengen, maakt u een nauwkeurig plan op ruitjespapier, rekening houdend met de breedte van de voegen, of voert u een "blanco" installatie (zonder lijm) van twee loodrechte rijen uit, het bevestigen van de tegels met dubbelzijdige tape. Over het algemeen worden sneden naar beneden gegooid - geen sneden in de buurt van het plafond of tegen een plaat - of in de richting van de achterkant van een werkoppervlak.

De steun

Wandtegels worden meestal gelegd op gips, gipsplaat of gips. Het is niet nodig om zeer fijne scheuren en de gaten achtergelaten door de pinnen te vullen, maar aan de andere kant is het noodzakelijk om levende scheuren te behandelen door ze te bedekken, anders zullen de tegels zelf barsten. Je kunt ook een geverfde muur betegelen, op voorwaarde dat de verf in goede staat is (zand met grof schuurpapier, vooral lakken). Verwijder slecht aangehechte verven en achtergronden. Oude tegels leggen is mogelijk, maar het is beter om de muur bloot te leggen.

Hulpmiddelen & materialen

• Notched spatel
Tegeltrekker
tegelsnijder
Tegelzetter
Trace punt
regel
Waterpas -
Tegellijm of lijmmortel
Gezamenlijk cement
bretels

Welke lijm?

Er zijn in wezen twee soorten lijm voor de wandtegels: de lijmmortel, om in water te mengen, en de plaklijm, klaar voor gebruik en gepresenteerd in pot of emmer. deze twee producten hebben vergelijkbare kwaliteiten (bij voorkeur de tweede voor installatie op panelen op houtbasis) Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Tusida

  Ik doe mee. Het was ook bij mij.

 2. Shamus

  Toegegeven, dit briljante idee is zojuist gegraveerd

 3. Tripper

  Ik heb dit idee verwijderd :)

 4. Baptiste

  Wat zouden we doen zonder uw briljante idee

 5. Mohammad

  Ik verzeker je.Schrijf een bericht