Anders

Focus op deurgordijnen

Focus op deurgordijnen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laat het gezegd worden, ontkokering staat in de kijker. De trend is om te scheiden van interieurs waar elke kamer gevangen zit tussen vier muren en een deur. Voor meer gezelligheid en duidelijkheid gaat er niets boven het weggooien van deze overvloed aan sluitingen! Omdat ze een halfafsluiting creëren, deur gordijnen zijn een ideale oplossing om de ruimte te scheiden zonder deze te verdelen.

Dat is het ook een aanwinst voor geluids- of thermische isolatie, vooral als je een voordeur hebt die rechtstreeks naar de straat leidt.

Qua decoratie onthullen deze accessoires, in tegenstelling tot de deuren, alle charme van de doorgangen, tussen de slaapkamer en de badkamer, tussen de keuken en de woonkamer. Hiermee kunt u uw interieur dramatiseren.

Kleed een opening volgens zijn stijl

De keuze van een deurblad hangt vooral af van de inrichting van uw appartement. Het deurblad is hier een decoratief element, maar ook een nuttig alledaags object. Het is daarom verstandig om het correct te kiezen.

 • Houten kralengordijnen of bamboestokken: ze zijn bijzonder geschikt voor boho of etnische decoratie. Natuurlijk, ze zijn discreet, maar ze verdoezelen het openen van de deur. Sommige modellen zijn bedrukt met een patroon, voor een decoratie geïnspireerd op de jaren '70.
 • Veelkleurige kwasten: het is perfect voor een tienerkamer of een studio. Een echt decoratief element, je hangt het op zoals je een opknoping of een schilderij zou hangen. Je kunt een zeer kleurrijke decoratie hebben, evenals een zeer sobere decoratie met dit type deurgordijn.
 • De draadgordijnen: gemaakt van synthetische vezels, dit zijn de meest discrete. Ze maken geen geluid wanneer het gordijn uit elkaar wordt getrokken. Kies voor een klassiek of sober interieur voor een gordijn van draad in een klassieke kleur zoals zwart of bruin. Voor een glamoureuzer interieur zijn gordijnen van rode, roze of zelfs paarse draad perfect!
 • Barokke drukschijven: net als veelkleurige hangers, zijn deze deurgordijnen verre van discreet. Gemaakt van plastic, kies ze in discrete kleuren voor een barok-chique sfeer.
 • Macrame gordijnen: voor een boho chic decoratie, durf het macrame deurgordijn. Van dik katoen creëert het intimiteit en laat het het licht van de kamer door zijn opengewerkte details.

Maak je eigen deurgordijnen

De grote doe-het-zelf trend heeft ook invloed op de gordijnen. Wat is er mooier dan dit decoratieve element zelf te maken, zodat het in ons interieur past?

Koop houten kralen of kleurrijke hangers in een drogisterij of boetiek die gespecialiseerd is in creatieve hobby's. En laten we gaan voor DIY:

 • Stap 1: bepaal de lengte die nodig is voor uw gordijn. Meet hiervoor de afstand tussen de bovenkant van de stang en de grond. Voeg 30 cm toe aan dit cijfer en vermenigvuldig het resultaat met 2.
 • Stap 2: aan het einde van de vislijn, hang een ring, die zal komen om op de hengel te glijden. Rijg de parels vervolgens op de vislijn en zorg ervoor dat u na elke parel een knoop maakt.
 • Stap 3: herhaal de bewerking op verschillende vislijnen, totdat de volledige breedte van de deur is bedekt.

Als je een fan bent van haakwerk of macrame, kun je ook je eigen deurgordijnen maken. Hiervoor is het ook nodig om de breedte van de deur te meten, omdat je het gordijn in een of twee secties gaat maken.

Hoe een staaf op een deur te zetten?

De installatie van een deurblad vereist de installatie vaneen gordijnroede. En toch zijn de deuren niet noodzakelijkerwijs geschikt voor dit type installatie.

Gelukkig zijn er geschikte systemen in de bouwmarkt. Draaibare staven worden zowel op de deur bevestigd als op de aangrenzende muren. Ze houden het gordijn op de deur terwijl ze de openende of sluitende beweging van deze laatste begeleiden.

Om de juiste zwenkstang te kiezen, is het noodzakelijk om de hoogte en breedte van de deur zorgvuldig te meten, maar ook om de configuratie van de kozijnen te identificeren.Opmerkingen:

 1. Tayte

  geweldig, zeer nuttige gedachte

 2. Tayson

  Eet je 's avonds melk met komkommer, dan loont je Finse sanitair sneller! Het diner was uitstekend, vooral de gastvrouw slaagde erin om mayonaise te maken. Waarom krijgen mannen koude voeten in de winter, maar vrouwen niet??? Want voor mannen is de verwarming belabberd, en voor vrouwen is de verdomde Russische hacker praktisch onoverwinnelijk! Welk dak houdt er niet van om hard te rijden? Er is niets erger dan een vrouw te bedriegen... Maar er is niets leukers als het lukt.

 3. Harriman

  ha ... fun enough

 4. Halig

  Ja, te zijner tijd om te antwoorden, is het belangrijkSchrijf een bericht