Behulpzaam

De installatie van behang met fries

De installatie van behang met fries


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Netheid eerst

Om het behang goed te installeren, werkt u met schoon, geschikt gereedschap en vermijdt u zoveel mogelijk lijmvlekken - of veeg het onmiddellijk af met een vochtige doek. Was uw handen zo vaak als nodig om te voorkomen dat er sporen achterblijven op papier of verf die daarna altijd moeilijk te verwijderen zijn.

De friezen

Ze laten toe, zoals hier, de oude houten bedekkingen op te roepen, dat wil zeggen de lambrisering met ijs, met een klein of groot frame, met lijstwerk van beeldrail en kroonlijst (in dit geval is er een verhaal , met twee verschillende maar gecoördineerde soorten friezen). Ze worden soms gewoon gebruikt langs de plint of voor een astragalushouding (het papier wordt op een bepaalde afstand van het plafond onderbroken en overwonnen door een fries), de bovenkant van de muur wordt geschilderd als het plafond, om de indruk van een lagere hoogte. Maar het is in kinderkamers dat friezen tegenwoordig hun belangrijkste gebruik vinden. Ze zijn kleurrijk en versierd met verschillende patronen, die de kamer opvrolijken.

Hulpmiddelen & materialen

• Lijmen tafel
meter
Waterpas
snijder
vierkant
Borstel
Schraper spatel
Doek (of spons)
Dienblad (voor lijm)
Metalen liniaal
Lijm behang
Lijm voor fries

Lijm en lijm

Gebruik een universele gepoederde behanglijm. Bereid het per oplossing in water, met inachtneming van de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheden. Roer goed en continu, terwijl je de lijm giet, en laat een paar minuten staan. De fabrikant geeft het aantal rollen papier aan dat u met het pakket kunt lijmen, waarmee u het aantal pakketten kunt berekenen dat u moet kopen. Gebruik een lijmborstel om de lijm vanuit het midden naar de rand te verspreiden. Laat het papier een paar minuten weken. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van de strook naar het midden zonder op de vouw te drukken. Hiermee kunt u de strip gemakkelijk dragen om deze weer te geven.

Afmetingen friezen

Hun breedte is zeer variabel en hun lengte is meestal 5 of 10 m. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Edlin

  Nou, hoe zit dat? Ik overweeg hoe ik dit overzicht kan uitbreiden.

 2. Adok

  Dit briljante idee is zojuist gegraveerd

 3. Virisar

  U begaat een fout. Laten we bespreken. Schrijf me in PM.

 4. Murdock

  Het is jammer, dat ik nu niet kan uiten - ik ben te laat voor een vergadering. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag geven.Schrijf een bericht