Tips

Maak de muren klaar

Maak de muren klaar


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is essentieel om gaten en scheuren te vullen en het wandoppervlak goed voor te bereiden voordat coatings zoals verf of behang worden aangebracht.

Het juiste product

Uit het brede assortiment vullende en gladmakende coatings moet de meest geschikte worden gekozen. U hebt de keuze tussen gebruiksklare producten, gepresenteerd in de vorm van pasta, en poedercoatings die in water moeten worden gemengd, zuiniger.

Identificeer scheuren

We moeten verschillende soorten scheuren onderscheiden. De beste zijn te wijten aan defecten in de gipscoating of het spel van materialen. Ze zijn stabiel en verschijnen niet opnieuw als ze verstopt zijn. Aan de andere kant dreigen levende scheuren, als gevolg van de dimensionele variaties van de materialen, die de gehele dikte van het gips en soms zelfs de gehele dikte van de muur beïnvloeden, opnieuw te verschijnen en moeten een speciale behandeling worden ondergaan, in dit geval een stabilisator.

Gereedschap & materialen

• Schildersmes
Coating mes
Driehoekige schraper
Trog te verwennen
Schuurblok
Trapladder -
Gipspasta (buis of pot) en poeder vullen
Fijn gips
Expansief schuim
Interfacestrip

Poeder of pasta?

De coating, het vullen of het glad maken, gepresenteerd in poedervorm, is zuiniger. Het is het meest geschikt voor grote oppervlakken, grote vultaken en gladmaken. Verwen het in een trog, met inachtneming van de door de fabrikant aanbevolen verhoudingen, en zorg ervoor goed te mengen om een ​​homogeen deeg te verkrijgen. Deegpleisters hebben het voordeel dat ze de bereidingstijd vermijden en een perfecte dosering presenteren, zonder het risico van mengfouten.

Andere coatings

• De vettige coating wordt gebruikt om gaten en scheuren zowel binnen als buiten te vullen. Het laat een hard, waterdicht en relatief moeilijk te schuren oppervlak achter. Binnenshuis moet het worden gereserveerd voor plaatsen die zijn blootgesteld aan vocht.
De laklaag is een bijzonder fijne gladmakende coating, die een schoon en vlak oppervlak achterlaat, voor een gladde afwerking zoals een spiegel met een glyceroftaallak. Geef de voorkeur aan coatings die in pasta worden gelakt, omdat de dosering van het product van groot belang is voor het succes van de operatie.

Interfacing

Om te voorkomen dat na enkele weken of maanden levende scheuren in de muren of het plafond weer verschijnen, moet deze worden gestabiliseerd. Verbreed de scheur met de driehoekige schraper voordat u deze vult met een coating; breng vervolgens de calicostrip op het gips aan en zet vast met het pleistermes. Breng vervolgens een nieuwe laag gips aan om de strook tule te verdrinken. Creëer een beetje extra dikte om krimp bij het drogen te compenseren. Laten drogen en schuren. Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Nadiv

  Alle bovenstaande vertelde de waarheid. Laten we deze vraag bespreken.

 2. Ketaur

  Deze waardevolle mening is opmerkelijk

 3. Tygogar

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Laten we bespreken.

 4. Demissie

  Hoera!!!! Die van ons is verlopen :)Schrijf een bericht