Behulpzaam

Weet hoe je tegels moet snijden

Weet hoe je tegels moet snijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De grootste moeilijkheid bij het leggen van tegels, zowel op de vloer als op de muur, zijn duidelijk de sneden. Hun regelmaat hangt in grote mate af van het uiteindelijke uiterlijk van de coating.

Gebogen sneden

Dit zijn duidelijk de moeilijkste, maar ze zijn relatief zeldzaam. U moet de tegels desondanks volgens een gebogen profiel rond de sanitaire apparaten, in de badkamer, rond een gootsteen op het werkblad van een keuken en ook, indien nodig, rond bepaalde elementen van architectuur zoals de gewelfde bogen van de baaien. U gebruikt dan de tegelzaag en het traceerpunt.

Rechte sneden

De gereedschappen zijn voornamelijk de tang van de tegelzetter en de tegelzetter (of tegelsnijder), of zelfs het punt dat moet worden getraceerd voor kleine klussen. Het maken van rechte sneden is niet moeilijk, maar u moet zich vertrouwd maken met de bediening van het gereedschap dat u gebruikt om een ​​nette klus te klaren: bij het leggen van de tegels moet u een grote reeks identieke sneden maken . Gebruik bij het zagen van tegels en grote tegels in plaats daarvan een elektrische machine (haakse slijper of cirkelzaag voor materialen).

Gereedschappen en materialen

• Viltpotlood
meter
Tegelzetter zag
Draad en plat mes
Trace punt
Tegelzetter
Tegelsnijder
Nibbler
Tegelzetter
Tegelzetter rasp
Zacht wordende steen
opgericht tang

De tegelzetter zag

De tegelzaagframezaag is geschikt voor alle gebogen sneden; het is vooral handig als het gaat om het maken van een opening in een tegel. Dit is met name het geval wanneer een centrale verwarming of waterleiding loodrecht op de bevestiging van bepaalde elektrische apparaten of decoratieve objecten komt. Maar deze tegelzaag maakt ook precieze gebogen sneden rond sanitaire apparaten of grote buizen mogelijk. De lijn (met de marker) moet nauwkeurig worden uitgevoerd. U kunt metingen uitvoeren met een meter en deze zorgvuldig overbrengen, of een papieren of kartonnen sjabloon gebruiken: dit is de veiligste methode.

Tracer en knabbelschaar

Het traceerpunt is een eenvoudig en praktisch tegelzettergereedschap, gemakkelijk te hanteren, waardevol voor het maken van veel sneden, bochten (vooral rond pijpen en sanitaire apparaten) of recht, op wandtegels. Het is een zeer harde punt, wolfraamcarbide, waarmee de geëmailleerde voorkant van de tegel kan worden gesneden. Maak eerst de omtrek van de snede met een viltstift.

Tangen snijden

De tang van de tegelzetter is een licht hulpmiddel waarmee u wandtegels snel en netjes kunt snijden - maar het is het beste om op kladjes te oefenen, omdat het een beetje handig is.

De tegel gesneden

Deze eenvoudige machine, ook wel een tegelsnijder genoemd, is geschikt voor het snijden van alle soorten tegels, zowel vloer als wand. Het bestaat uit een basis, in hout of metaal, en een mobiele slede die op twee stangen schuift. De tegel werkt op hetzelfde principe als de tang: de tegel wordt ingesneden door een hardmetalen wiel. Het rust op twee stroken rubber of plastic met een groef in het midden waardoor het overhangt om het te breken (of op twee stroken schuim en een metalen nok die het ondersteunt bij het snijden. ). Knowhow © La maison rustique - éditions Flammarion, 2005Opmerkingen:

 1. Zenon

  Zeker. Het gebeurt dus. We zullen deze vraag onderzoeken.

 2. Bodwyn

  Het is nogal waardevolle informatie

 3. Hamal

  Het moet gezegd worden.

 4. Arashiramar

  Dus gefeliciteerd ... =)

 5. Waescburne

  Het is jammer dat de blog is verlaten ...Schrijf een bericht