Anders

Wat kan ik deze winter in mijn keuken kweken?

Wat kan ik deze winter in mijn keuken kweken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gedurende de zomer heb je met trots tomaten en aromatische planten op je balkon gekweekt en nu de winter is begonnen, ziet je pot met basilicum er grijs uit? Raak niet in paniek, er staan ​​veel variëteiten klaar om in uw keuken te floreren. Aromatische planten, exotisch fruit of gekiemde bollen: verander deze winter je keuken in een moestuin voor binnen!

Kruiden, maar niet zomaar een

In de winter daalt de temperatuur, maar vooral neemt de helderheid aanzienlijk af. Zelfs als het thuis of boven de 17 ° C of 18 ° C is, is het eerste wat je moet doen voordat je overweegt om binnenshuis te kweken, ervoor te zorgen dat je planten voldoende licht hebben om goed te groeien. In de keuken of elders is een goed zichtbare vensterbank voldoende. In een plantenbak of kleine hangende potten, plant dan een paar aromatische planten die de winter kunnen weerstaan, zoals bieslook, marjolein, munt, peterselie, hartig of kervel. Als je in het zuiden bent, kun je zelfs proberen het bieslook buiten te zetten, zolang het niet bevriest, het is over het algemeen vrij goed bestand. Geef de grond regelmatig water zodat deze niet uitdroogt en let vooral op tocht als je de ruimte ventileert! Is je keuken niet zonnig genoeg en verdorren je planten? We zullen moeten investeren in een indoor moestuin! Tegenwoordig zijn er LED-verlichte modellen waarmee je je aromaten gemakkelijk in elke verwarmde ruimte kunt cultiveren. Of je nu kiest voor het Lilo Ready to Grow-model of de Ikea kweeksets, je planten worden de hele dag verlicht, zelfs als het buiten regent!

© Klaar om te duwen

Heb je geen groene duim? Met slimme indoor moestuinen heb je bijna niets te doen, dat beloof ik!

Exotische planten in mijn keuken deze winter

Inspireren bieslook en hartig je niet meer? Wat als je exotische planten in je keuken zou kweken? Je hebt zeker avocado-bloembollen gekweekt toen je klein was, het is tijd om opnieuw te beginnen! Vooral als u de traditionele glazen yoghurtpot vervangt door een mooie transparante vaas, kan het resultaat zeer decoratief zijn ... (Als u bent vergeten hoe u het moet doen, vertellen we u alles over het planten van de avocadokuil!) Net zo eenvoudig om te groeien, worden het lychee en de datastenen regelmatig direct in de grond en water geplant. De lychee groeit gemakkelijk en maakt een mooie spruit, die weinig overlevingskansen heeft maar je een paar weken zal verrukken. Datums vereisen geduld, maar het is het wachten waard! En nadat niets je ervan weerhoudt om te ontkiemen van kiwi-, mango- of kumquatzaden, komen sommigen daar, waarom jij niet?

De winter is ook het seizoen voor exotisch fruit! Avocado's en lychees zijn mooi en gemakkelijk te kweken!

Ontkiemde zaden, uien of knoflook ...

Als je een fan bent van gezond vegetarisch eten, zul je zeker de spruitjes kennen. Maar waarom zou u ze niet zelf in uw biologische winkel kopen? Week linzen, kikkererwten, boekweit, rogge of quinoa zaden een paar uur in een open bak. Houd ze daarna vochtig en warm en spoel ze 's morgens en' s avonds af met schoon water. Zodra de zaden zijn ontkiemd, eet je ze in een salade of bewaar je ze in de koelkast. Een ander origineel idee, eenvoudig op te zetten, bestaat uit het kweken van uien of gekiemde teentjes knoflook in een pot met een beetje water op de bodem. De spruiten veranderen snel in groene scheuten, die je dan gewoon moet snijden als bieslook om een ​​wok van groenten of een omelet op smaak te brengen. Goede gewassen!

De gekiemde teentjes knoflook geven lange eetbare scheuten, heerlijk in kruiden - we raden je aan het artikel in Julie's Recepten over dit onderwerp te lezen