Opmerkingen

Ontwerp een keuken met een centraal eiland

Ontwerp een keuken met een centraal eiland


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De functie creëert het eiland!Welke hoofdfunctie wijst u toe aan het centrale eiland?

Met deze vraag moet rekening worden gehouden bij het ontwerpen van uw keuken. Hier zullen praktische overwegingen uw keuzes bepalen.

Als het kookeiland alleen bedoeld is voor het bereiden van gerechten, is het vergelijkbaar met een herzien werkplan. De aanwezigheid van een gootsteen met een intrekbare mixer is een beetje extra, merkbaar in het dagelijks leven. Idealiter bevindt de kookplaat zich aan het ene uiteinde van het kookeiland. Zorg er ook voor dat de werkgebieden duidelijk zijn gedefinieerd: snijden, voorbereiden en koken moeten hun specifieke ruimtes hebben, zodat ze elkaar niet overlappen.

Maar naast de utiliteitsfunctie, kan het kookeiland ook bijdragen aan gezelligheid. Dit is met name het geval wanneer het is uitgerust met een eethoek. Zorg ervoor dat iedereen door de verdeling van de zitplaatsen op hun gemak kan lunchen. Sommige eilandjes spelen de modulariteitskaart, het evenwicht tussen de werkruimte en het eetgedeelte. Hun veelzijdigheid is een kwaliteit die u dagelijks zult waarderen.

Spelen met de complexiteit van ruimtes

Een goed uitgeruste keuken ontwerpen betekent de vraag stellen naar de afmetingen van het centrale eiland. De intelligentie van de volumes ligt in de harmonie van de verhoudingen.

Het kookeiland moet niet als een geïsoleerd element worden opgevat: het hoort bij een visuele omgeving, waarin het nauwkeurig moet integreren. De keuze van de afmetingen beantwoordt dus evenzeer aan een esthetische zorg als aan een behoefte aan functionaliteit.

 • In een ruime keuken, helpt het centrale eiland de ruimte te structureren. Het bevordert de verdeling van volumes door werk- en circulatiegebieden te definiëren. Het visuele verhaal wordt vervolgens opgebouwd rond de aanwezigheid van het eiland. De lay-out hier is bedoeld om de ruimte te compartimenteren, om het oog door een canvas van vormen en vides te leiden.
 • In een keuken met beperkte afmetingen, het probleem is heel anders. De aanwezigheid van het centrale eiland mag niet opdringerig worden, op straffe van een insluitingseffect. Het ontwerpen van een ideaal ingerichte ruimte is daarom een ​​complexe taak. We zullen kiezen voor een kookeiland van minimale grootte, dat de illusie van volume in een beperkte ruimte zal creëren.

Strategische positioneringEvenals zijn afmetingen speelt de positie van het kookeiland een essentiële rol bij het verbeteren van de ruimtes.

Het vergroten van de volumes betekent een optimale positionering van het eiland.

 • In een kleine keuken, zult u ervoor zorgen om de bewegingsvrijheid te behouden. Profiteren van een klein volume is mogelijk, maar het vereist vaak het professionele oog van een professional. In het bijzonder is het essentieel om voldoende ruimte te laten tussen het werkblad en het kookeiland. Dit vergemakkelijkt je dagelijkse bewegingen, omdat koken een beetje ruimte vereist!
 • In een grotere keuken, het eiland positioneren blijft echter een zaak van specialisten. De meest gekozen optie is die van de centrale positie, die het kookeiland een prominente rol in de inrichting van de kamer geeft. Het hier gebruikte criterium is esthetisch: de omgeving van het eiland speelt de rol van een omgeving die bedoeld is om het te verbeteren. Let op: esthetiek kan niet je enige inspiratiebron zijn. Als het kookeiland is bedoeld voor culinaire bereidingen, moet de afstand die het scheidt van de rest van de elementen redelijk blijven. Het heen en weer zal worden vergemakkelijkt.

Een elegante ensceneringAfgezien van alle functionele overwegingen is het kookeiland ook en vooral een subliem decoratief element. Met verstand gekozen, wordt het zelfs het belangrijkste ornament van de kamer. Het veld van mogelijkheden is dan oneindig. Het samenspel van materialen, structuren en kleuren opent de weg voor iedereen die durft!

Sommige modellen hebben geïntegreerde verlichting, die het meubilair met een halo van licht aankleedt. Als het keukeneiland een droom is, is het vanwege zijn esthetische eigenschappen: schoonheid is de bestaansreden! Traditioneel of eigentijds, kies het volgens uw smaak, zonder noodzakelijkerwijs te voldoen aan de vastgestelde normen. De uitstraling van dit uitzonderlijke meubel zal uw keuken sublimeren ...Opmerkingen:

 1. Billie

  Naar de koude binnenplaats. vrolijk kerstfeest! veel inzicht en moge het nieuwe jaar succesvol en gelukkig zijn!

 2. Zared

  Ik denk dat je een fout begaat. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 3. Cermak

  Opmerkelijk! Dank u!

 4. Tojinn

  Werk slim, niet tot de nacht

 5. Reilly

  Naar mijn mening is er iemand om te fietsen

 6. Bagdemagus

  Deze variant benadert mij niet.Schrijf een bericht