Informatie

Keuken: Kies de afzuigkap om boven het centrale eiland te plaatsen

Keuken: Kies de afzuigkap om boven het centrale eiland te plaatsen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ben je trots op je gloednieuwe keuken en het prachtige centrale eiland, maar heb je problemen met het kiezen van de afzuigkap? Wij begrijpen u! Onmisbaar voor het afvoeren van rook en geuren, de afzuigkap blijft een technisch element van de keuken. Het kiezen van alle kenmerken, zowel praktisch als esthetisch, kan al snel een moeilijk dilemma blijken te zijn. Hier zijn de juiste vragen om jezelf te stellen voordat je een afzuigkap koopt voor je kookeiland.

Gebruik de recyclingmodus

Over het algemeen zijn er twee afzuigmodi voor afzuigkappen: evacuatie of recycling. In het eerste geval is het noodzakelijk om een ​​buitenafvoernetwerk te hebben. Wat nogal ingewikkeld is voor een eilandkap die zich ter hoogte van het plafond bevindt, meestal in het midden van uw keuken. Een beperking om rekening mee te houden omdat het meer onderhoud en kosten met zich meebrengt dan het recyclen van afzuigkappen. De laatste werken inderdaad in een gesloten circuit: na het passeren van de vetfilters passeert de lucht vervolgens door een speciaal actief koolfilter. Dit filter, specifiek voor de recyclingmodus, zuivert de lucht voordat deze terug de kamer in wordt gestuurd. Het moet echter regelmatig worden schoongemaakt of vervangen.

Recycling modus? Ideaal voor een eilandkap.

Veel plezier met het ontwerp

Vanwege de centrale plaats in de keuken behoort de eilandkap tot de categorie decoratieve kappen. Het is gemakkelijk te begrijpen dat de verschillende modellen eilandkappen een bijzonder fraaie esthetiek hebben, zowel qua ontwerp als qua materialen. Sommige fabrikanten bieden bijvoorbeeld ultradunne kappen of afgeronde vormen die kroonluchters imiteren. Anderen geven de voorkeur aan materialen die zowel discreet als elegant zijn, zoals roestvrij staal en glas, die de keuken een designer-touch geven. Het is aan jou om te beslissen welke optie het beste boven je eiland zit!

We houden van deze eilandkap die eruit ziet als een kroonluchter ... of hoe zaken te combineren met plezier.

Kies voor voldoende vermogen

Om effectief te zijn, moet de kap van uw eiland altijd een beetje breder zijn dan uw kookplaat. Om de kracht ervan te kiezen, is hier een zeer eenvoudige regel die u zal helpen het benodigde afzuigvolume te bepalen: om effectief te zijn, moet een afzuigkap in één uur 10 tot 15 keer het luchtvolume in de keuken vernieuwen. Concreet, vermenigvuldig het volume van uw keuken (breedte x lengte x hoogte) met minimaal 10 en maximaal 15. Het resultaat moet iets worden verhoogd in de modus "recyclen". Vergeet ook niet om rekening te houden met het totale luchtvolume (inclusief aangrenzende kamers) als uw keuken open is!

Bereken het benodigde vermogen van uw eilandkap: een goede manier om geld te besparen.

Denk aan gebruikerscomfort

Naast het vermogen om dampen en kookvetten te evacueren, gebruiken we onze eilandkap vaak om de kookplaat aan te steken. Het is niet eenvoudig om goede maaltijden te laten sudderen als je niets kunt zien! Voor optimaal comfort en om een ​​vriendelijke sfeer te behouden, vooral als uw keuken open is, moet u de stilste afzuigkap kiezen. Je oren en die van je geliefden zullen je bedanken!

Zachtheid en sereniteit zo merkbaar in de keuken, dankzij je stille eilandkap.

Behandel de pose

Heb je alle voorgaande vakjes aangevinkt en de ideale eilandkap gevonden? Des te beter! Er is nog een laatste stap die niet over het hoofd mag worden gezien: de pose. Beknibbel niet op de middelen en let op om uw eilandkap correct te installeren (en om het goed te repareren, het spreekt voor zich!). Naleving van veiligheidsnormen of de kwaliteit van plafondbevestigingen, elk punt moet worden uitgevoerd in overeenstemming met goede praktijken. Uw kap moet eindelijk perfect worden geplaatst: 65 cm boven elektrische kookplaten of 70 cm voor gaskookplaten en uit de buurt van tocht.

Zorgvuldige installatie door uzelf of door een professional is de garantie voor een functionele en duurzame eilandkap.

Zuigsysteem, ontwerp, kracht of zelfs gebruiksgemak, u hebt nu alle sleutels bij de hand om de eilandkap te kiezen die perfect is voor uw keuken. Nog een beetje geduld en je zult snel in staat zijn om de smaakpapillen van het hele gezin te verrassen in een keuken die zowel esthetisch als praktisch is!Opmerkingen:

 1. Modig

  Not your issue!

 2. Thor

  Hoe lang is deze blog gelanceerd?

 3. Anntoin

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Laten we bespreken.

 4. Daik

  Jij zeer getalenteerde persoon

 5. Roshin

  Je hebt geen gelijk. We zullen bespreken. Schrijf in PB.Schrijf een bericht