Behulpzaam

Welke grond voor welke plant?

Welke grond voor welke plant?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Olifantenoren, cactussen, vetplanten, monstera of eenvoudige geraniums? Als je al tijd hebt besteed aan het kiezen van een plant, kun je hem net zo goed de juiste grond bieden om hem te laten floreren. Binnen of buiten, tuin, balkon of woonkamer, wij vertellen u alles over de juiste grond voor de juiste planten!

Focus op de bodem

De bodem is verrijkte grond waarin een plant zijn wortels groeit. Een goede bodem moet daarom eten en drinken bieden, de lucht net voldoende laten circuleren, het water vasthouden zoals het hoort en de juiste zuurgraad bieden. Er is geen sprake van hetzelfde voor alle planten te gebruiken! We zijn echter gerustgesteld, het soort planten waarop wordt gericht, wordt vaak aangegeven op de verpakking.

De grond voor orchideeënOnze kwetsbare orchideeën hebben een heel speciaal wortelstelsel, omdat de meerderheid van hen in hun natuurlijke omgeving aan bomen groeit en niet in de grond. Om een ​​orchidee te verpotten, heb je een nodig potgrond ... voor orchideeën, won, en het staat geschreven zoals het op de verpakking staat.

Bodem voor potplanten

Om klassieke kamerplanten te verpotten, volstaat universele potgrond, maar de potgrond voor potplanten is verrijkt. Als je breekbare jonge scheuten verpot, overweeg dan ook potgrond, gemengd met zand of perliet voor betere ventilatie.

Bodem voor bomen en struiken

Voor bomen en struiken buiten, behoudens uitzonderingen (zure planten, goedemorgen), de universele potgrond is de norm. Met bloeiende bomen en struiken wordt het daarentegen vervangen door tuinbouwgrond, rijker aan voedingsstoffen!

Bodem voor cactussen en vetplantenBen je dol op cactusmode? Ben je gek op philodendrons, Monstera in gedachten? Maak plaats voor potgrond voor vetplanten of cactussen, een mengsel van turf of vulkanisch gesteente en zand. Omdat daar weer hun zwakte stilstaand water is, belucht een goede dosis zand de aarde en zorgt voor een betere waterstroom.

Bodem voor zure planten

Rododendrons, hortensia's, azalea's of camelia's zijn acidofiele planten: ze haten kalkhoudende of te zware grond. de heide land kan rechtstreeks uit het bos worden gewonnen of bestaan ​​uit een zuurmengsel op basis van turf, om deze mooie planten de lage pH te geven die ze nodig hebben. Zonder heide aarde, vaarwel bloemen!

De grond voor de moestuin

Het zit allemaal in de naam! de plantaardige grond verhoogt de aanvoer van fruit, groenten en aromatische kruiden. Of u nu basilicum in potten, tomaten in bloembakken of courgette in de moestuin plant, gespecialiseerde potgrond verrijkt de grond om de productie te stimuleren. Als de grond goed is, kan de universele grond voldoende zijn om deze te vervangen.

Bodem voor citrus- of mediterrane plantenDe specificiteit van mediterrane planten of citrusvruchten en ondersteunt geen stilstaand water. de speciale potgrond voor citrus- en mediterrane planten is daarom alleen voor hen verrijkt en met name aftappen, om overtollig water gemakkelijker te verwijderen. Voor citroen, sinaasappel, oleander, bougainvillea of ​​olijfbomen, dit is het!

De grond voor de bonsai

De miniatuurplant is een kunst om te cultiveren, het zou onvermijdelijk niet tevreden zijn met een banale universele compost. Dus er is grond voor bonsai, in staat om drainage en beluchting van de bodem te stimuleren terwijl de toevoer van voedingsstoffen wordt verhoogd. We zullen alles geprobeerd hebben om hem tenminste gezond te houden.

De andere gronden

Ter info, er zijn er ook potgrond voor vleesetende planten, voor waterplanten of voor bloembollen : tulpen, muscaris, narcissen, krokussen, hyacinten, dahlia's, gladiolen, begonia's, lelies, enz. Wees gerust, je tulpen zullen bloeien, zelfs met universele potgrond!Opmerkingen:

 1. Ailfrid

  Ik deel haar standpunt volledig. Goed idee, ik ben het met je eens.

 2. Matchitehew

  Ik accepteer het met plezier. Naar mijn mening is dit relevant, ik zal deelnemen aan de discussie.

 3. Kaseeb

  )

 4. Brandelis

  Kan zijn.

 5. Tioboid

  Ben het helemaal met haar eens. Het idee van een goed, ben ik met je eens.

 6. Wahchintonka

  Het is opmerkelijk, het is het grappige antwoord

 7. Healleah

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, bespreek het.

 8. Makale

  Nieuwsgierig, is er een analoog?Schrijf een bericht