Opmerkingen

8 tips om je kleding en wasgoed te wassen

8 tips om je kleding en wasgoed te wassen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het helemaal witte? We zijn er dol op. Beddengoed, handdoeken, tafellinnen of kleding, we houden van de slanke, Scandinavische look, zacht als een wolk ... totdat wit geel of grijs wordt. Om onze favoriete stoffen witter te houden dan wit of om ze wit te maken zodra ze gekleurd zijn, kiezen we uit oma's tips!

1 - Citroen

Een natuurlijk bleekmiddel, citroensap kan onze favoriete witte stoffen nieuw leven inblazen. En de methode is heel eenvoudig: we persen een citroen, voegen het met het wasmiddel toe aan het wastobbe en laten het draaien. Plan B? Week het vergeelde of grijze linnen in een kom met citroenwater tot het de gewenste glans terugkrijgt. Wat betreft de transpiratievlekken onder de oksels van witte shirts of t-shirts, we wrijven ze voorzichtig met een gesneden citroen!

2 - Zuiveringszout

Je wist al dat zuiveringszout alles in huis doet, zonder te vervuilen en voor een lage prijs. Hetzelfde verhaal, dus aan de kant van de was die moet worden gewassen: een half kopje poeder dat aan het wasmiddel in de machinebak wordt toegevoegd, versterkt de glans en doet de witheid herleven. Nog beter? Ter preventie houden twee eetlepels met alle witte wasmiddelen de glans langer vast. Als tafelkleden of kleding meer vlekken vertonen, is een beetje water gemengd met bicarbonaat voldoende om een ​​pasta aan te brengen als vlekkenverwijderaar voor het wassen.

3 - Bakpoeder

Geen bakpoeder bij de hand? Dus doorzoek de keukenkast. Bakpoeder, degene die cakes opzwelt, heeft dezelfde eigenschappen als bicarbonaat. Een zakje gist in de wasmiddellade is daarom voldoende om dezelfde witmakende effecten te bieden.

4 - Geoxygeneerd water

Omdat waterstofperoxide het haar verkleurt, kun je je de whitening-krachten op de stof voorstellen. Eerste optie, we voegen het eenvoudig toe aan de wasmiddellade van de wasmachine, lang en zeer heet programma. Tweede optie, het wordt verdund in een kom met warm water voordat het wasgoed wordt geweekt. In alle gevallen zijn we tevreden met een kopje van 3% waterstofperoxide en we reserveren het voor vaste stoffen, katoen zonder patronen.

5 - Melk

Wanneer het witte linnen grijs begint te worden, plaatsen we een baksteen melk in de koelkast en vullen de ijsblokjedienbladen. Giet vervolgens de melk met het dubbele van het water en een mooie dosis ijsblokjes in een grote kom, voordat u de te bleken was toevoegt. Eenmaal goed doordrenkt, laat het een uur weken, het zou zijn uitstraling moeten herwinnen. Het enige wat u hoeft te doen is het afspoelen en drogen, bij voorkeur in de volle zon!

6 - De sodakristallen

Een half kopje frisdrank in de wasmachine en een wasbeurt doen die de gloed opwekt. De truc werkt zowel met wit als met kleuren, en laat terloops de wasmachine onderhouden door kalk te verwijderen.

7 - Natriumpercarbonaat

Men geloofde ook maar nee, natriumpercarbonaat is niet het equivalent van zuiveringszout. Het is een mengsel van natriumcarbonaat en waterstofperoxide, wat min of meer neerkomt op het gebruik van waterstofperoxide in poedervorm. Een bleekmiddel moet daarom rechtstreeks aan de wasmachine of aan een wasbak worden toegevoegd om het wasgoed te weken, met een snelheid van ongeveer een eetlepel.

8 - Witte azijn

We zouden niet met je praten over schoonmaken zonder ten minste eenmaal in de onvermijdelijke witte azijn te glijden ... En de kampioen van ecologische schoonmakers kan ook de glans van de was doen herleven. Als je favoriete servetten of tafelkleden geel of grijs worden, voeg dan een half kopje azijn toe aan de trommel van de wasmachine. Of spray rechtstreeks op de bevlekte gebieden!Opmerkingen:

  1. Birk

    Volgens mij bega je een fout. Ik kan de positie verdedigen.

  2. Wadley

    de uitstekende variant

  3. Mikakree

    Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.Schrijf een bericht