Anders

Hoe de leidingen goed te reinigen en te onderhouden?

Hoe de leidingen goed te reinigen en te onderhouden?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We stofzuigen, we starten de wasmachine, we desinfecteren de toiletten ... en meestal vergeten we de leidingen. Jammer, omdat onderhoud en reiniging van de leidingen slechte geuren voorkomt, maar ook enkele zware ingrepen en niet eerlijk gezegd vrij in geval van congestie. Zullen we de balans opmaken?

Vermijd pluggen in de leidingen

De eerste slimme reflex om de vorming van pluggen te voorkomen? Verzamel gewoon het afval! Haar in de badkamer of etensresten in de keuken kunnen op de lange termijn pluggen vormen en slechte geuren aanmoedigen. We leggen een kleine zeef op de afvoer als die er niet is en we verzamelen het afval in plaats van het in de sifon te laten glijden. Trouwens, je mag nooit olie of vet in de gootsteen legen, ze kunnen bevriezen in contact met koud water en pluggen maken. Wat de platen betreft, we schrapen ze over het afval voordat we ze spoelen!

Leidingen regelmatig onderhouden

Voor buizen is voorkomen beter dan genezen. Goede reflexen? Kokend water loopt regelmatig door de gootsteen, het lost wat vet op, zoals overgebleven zeep. Het desinfecteert tegelijkertijd en helemaal gratis. Een glas witte azijn in de sifon of het toilet maakt het ook mogelijk om de leidingen effectief te reinigen en geuren te verwijderen, ook weer goedkoop. Nog praktischer, we bereiden ijsblokjes witte azijn: elke week een ijsblokje in de gootsteen, het is klaar! Voor een achtergrondbehandeling giet je een kwart glas bakpoeder in de gootsteen, douche of badkuip, voordat je water geeft met een glas witte azijn. Laat het ongeveer 15 minuten inwerken voordat je het afspoelt. Veel commerciële producten bieden vergelijkbare prestaties tegen drie keer de prijs ... En de meeste van hen gebruiken giftige producten, die even schadelijk zijn voor het milieu als voor de gezondheid.

Verstopte leidingen deblokkeren

Zijn de slechte geuren daar, de leidingen gorgelend of stagneert het water al? We plannen onmiddellijk de interventie voor de stuwing. De zuignap Ecologisch en economisch, de zuignap werkt niet elke keer, maar je verliest niets door het te proberen. En het is nauwelijks eenvoudiger: nadat u het afvoergat van de gootsteen met een doek hebt verstopt, plaatst u de zuignap boven de sifon en de pomp, zonder de zuignap te verwijderen. Het huisrecept Nogmaals, efficiëntie is niet gegarandeerd, maar de methode is eenvoudig, goedkoop en niet-vervuilend. Een glas zuiveringszout, een ander grof zout en een ander wit azijn worden gemengd om onmiddellijk in de pijpen te worden gegoten. Laat 30 minuten inwerken alvorens kokend water te laten stromen. Soda-kristallen Let op, frisdrank is irriterend, handschoenen en lange mouwen verplicht! Om de leidingen te ontstoppen, worden natriumkristallen opgelost in lauw water voordat alles in de sifon wordt gegoten. Laat het 30 minuten of een nacht staan ​​voordat u water laat stromen. Chemische ontstoppers Commerciële ontstoppers kunnen effectief zijn op pluggen die weigeren af ​​te tappen, maar het is beter om ze in wanhopige situaties te reserveren: de meeste zijn extreem giftig en vervuilend voor het milieu, en zijn bovendien duur .