Anders

Voor / na: een grafische decoratie in zwart en wit voor een charmant appartement

Voor / na: een grafische decoratie in zwart en wit voor een charmant appartementWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Breng een dynamisch tintje aan een oud appartement, zonder de kleuren te vermenigvuldigen, het is mogelijk! Dit is de uitdaging van Sophie, architect van Mon Interieur Sur Mesure. Zijn idee: een grafische decoratie weigeren, allemaal in zwart en wit, in een oud appartement. Een verbluffend resultaat dat charme en moderniteit combineert. Ontdek deze harmonieuze renovatie en laat u inspireren! Oppervlakte: 40 m². Agentschap: MISM. Budget: € 42.000 voor werken en € 6.000 voor meubels en accessoires.

Voordien: een prachtig oud appartement zonder ziel

Vóór de renovatie zag het project eruit als een lege pagina. Een oud appartement, met prachtige parketvloeren, muren geschilderd in neutrale kleuren en eenvoudig meubilair. We voelden al een sterke aantrekkingskracht voor zwart in de decoratie en de keuze van meubels (hanger, bank, salontafel bureau ...). Maar het appartement, als het in goede staat was, ontbrak heel erg aan charme. De specificaties van Sophie waren duidelijk: renoveren, activeren, moderniseren ... Breng een vleugje design en breng licht binnen. Omdat het donkere meubel- en parketduo niet bijdroeg aan het verbeteren van de volumes, vooral in de kleine woonkamer. Ten slotte moest de architect erin slagen alle kamers te charmeren en tegelijkertijd het pand te harmoniseren. Of het nu in de keuken, de badkamer of de slaapkamer een beetje triest is. Doel: een modern decor dat contrasteert met het karakter van het oude!

Vóór renovatie, een mooi appartement maar zonder karakter.

Zwart-witte grafische decoratie om uw interieur te stimuleren

Alom aanwezig in alle kamers, verkrijgbaar in verschillende materialen en patronen, zwart en wit brengt hier soms een dynamische aanraking, bijvoorbeeld in zebra's in de gang, soms een warme indruk als in de woonkamer. * In de keuken zorgt zwart en wit voor het roestvrijstalen werkblad en de gevels voor een eigentijdse sfeer. De spatwandachtige glanzende zwarte metrotegels zorgen voor een chique uitstraling. * In de badkamer benadrukken de grote rechthoekige zwarte tegels van aardewerk op twee van de muren (de andere blijven wit) het bad. Ernaast een originele dubbele zwevende wastafel: een zwarte wastafel en een witte wastafel, met een houten blad om de grafische kant te verzachten. Weinig advies van de architect: als u een grafische decoratie kiest, vergeet dan niet om uw meubels te overbelasten die, in verband met de patronen, een gevoel van onderdrukking zouden geven! Maar aarzel vooral niet om donkere kleuren te durven, zelfs in kleine ruimtes. Speel dan gewoon op de transparanten en de lichtpunten!

Met een vleugje zwart en wit kun je een subtiele en eigentijdse stijl opleggen!

Een ingenieus arrangement voor een betere circulatie in de woonkamer

Om u goed thuis te voelen, moet u een omgeving creëren waarin het verkeer soepel stroomt. Vooral als de woonkamers niet erg groot zijn en we, zoals hier, erin moeten slagen om een ​​eethoek en een zithoek in dezelfde ruimte te creëren! De keuze van het meubilair is daarom belangrijk: aan de woonkamerzijde is de bank gekozen vanwege zijn gebruiksvriendelijke, ronde stijl. De warme rondingen contrasteren met de zeer grafische kussens en tapijt. Idem voor de ronde eettafel (meubels en design). Het draait allemaal om alliantie en contrast: zwarte frames op een witte muur, niet-overeenkomende stoelen (Maisons du Monde) ... Denk er ook over om de kracht van spiegels te gebruiken: niets dergelijks om een ​​kleine ruimte te vergroten of een kamer te verlichten door plaats het naar het raam zoals hier! Sophie benutte de hoogte ook door planken voor boeken in de twee nissen rond de open haard te plaatsen.

Een goed ingericht en warm dagelijks verblijf.

De slaapkamer, met zijn zoete inrichting

Voorheen was de kamer heel eenvoudig en zonder charme. Vandaag de dag, als er ook zwart en wit is, blijft het met zeer discrete aanrakingen (lichten, kapstokken ...). De architect heeft liever gewed op hout, om de sfeer op te warmen: op de grond, met het prachtige oude parket, en op het bed (Mandal bij Ikea), met een opengewerkte berken hoofdeinde. Aan alles is gedacht om een ​​gevoel van cocon te geven: van het rustgevende grijze beddengoed (AM.PM) tot de linnen gordijnen die de sfeer verwarmen met behoud van de intimiteit. Een verfijnde decoratie, om het monumentale plafondlicht zijn plaats te laten innemen zonder de kamer te verstikken. Vandaar de keuze om planken aan het hoofdeinde te hangen om de slaapkamer met nachtkastjes op de vloer niet te laden. Tot slot zijn er geen mooie tinten, van wit tot grijs met een paar zwarte accenten, geweigerd om de kamer te verzachten. Het resultaat is een kamer die uitnodigt tot cocon en een grafisch, dynamisch appartement terwijl u chic blijft. Specificaties perfect gerespecteerd!

Zacht en warm textiel voor een intieme en rustgevende ruimte.


Video: TOP 10 FILMS VOOR EN NA SPECIAL EFFECTS! (Augustus 2022).