Anders

Indoor microtuinen voor kleine ruimtes

Indoor microtuinen voor kleine ruimtes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je in de stad woont of niet het geluk hebt om een ​​tuin of een balkon te hebben, heb je vaak spijt dat je geen hoekje groen hebt waar je planten kunt laten groeien en waar je kunt bloeien nieuwe scheuten in het voorjaar. Houd er echter rekening mee dat het altijd mogelijk is om een ​​beetje groen in uw huis te brengen, zelfs in een kleine ruimte, zelfs in een studio of een kleine badkamer!

De voorwaarden voor het kweken van een microtuin

- Het essentiële element is licht. In het ideale geval zou het indirect moeten zijn, maar voldoende om fotosynthese mogelijk te maken en daarom de overleving en groei van planten. Ook is het nutteloos om te proberen een blinde kamer of een hoek te bloeien die nooit het licht ziet. - Als je niet echt een groene duim hebt, koop dan kleine planten in plaats van jezelf in zaailingen te lanceren, ze hebben een betere kans om te overleven, zelfs in "vijandige" omgevingen!

Vetplanten, zeer gemakkelijk te onderhouden en zo mooi! - Een vensterbank, een plank of een hoek van het kantoor zijn genoeg om te beginnen in een miniatuurtuin. Vermijd alleen de nabijheid van stopcontacten of kabels die water vrezen; een waterongeval gebeurde zo snel! Houd uw plantages op dezelfde manier zo ver mogelijk weg van uw belangrijke papieren of persoonlijke bezittingen die kunnen worden gekleurd in het geval van een overloop. Als je huisdieren hebt, weet dan dat ze onweerstaanbaar worden aangetrokken door je plantenexperimenten. Houd ze buiten bereik en troost uw kat mogelijk door hem een ​​pot kattenkruid aan te bieden waarop hij zijn wilde instincten kan afblazen. - Pas de grootte en het aantal potten aan op de plaats die u heeft: meerdere containers kunnen een enkele grotere pot vervangen. Je kunt ook plezier hebben en kiezen voor ongebruikelijke containers: kopjes, glazen, dozen, manden, kleine kisten ... Alles is mogelijk zolang het gebruikte materiaal niet bang is voor water of vooraf is verzegeld.

Wil je een kopje thee?

Welke planten te gebruiken?

Kleine containers en een beperkte ruimte moeten worden beperkt tot kleine planten, die de wortels niet te imposant maken en tevreden zijn met een matige gronddiepte. De soortenkeuze blijft echter enorm. Veel bloemen zoals rozen zijn nu beschikbaar in miniatuurversie en u zult onvermijdelijk uw geluk vinden in het brede scala aan vetplanten, minibollen, cactussen, alpenplanten, mossen en topiary. Denk ook aan van nature kleine planten zoals viooltjes, vergeet-mij-nietjes, viooltjes, madeliefjes, sleutelbloemen, paars, hellebores, etc. Vergeet ook niet dat u kunt kiezen voor een mini-groentetuin: de kruiden en verkleinde groenten zullen het nuttige tot het aangename in de keuken combineren, geplaatst bij het raam of de gootsteen. Denk aan basilicum, munt, cherrytomaatjes, veldsla ... Een hoek van groen om te pikken naarmate het groeit, en waar je extra op moet letten dat het elke dag nuttig voor je zal zijn!

Kleine bloemen in een gerecyclede ijzeren doos, perfect voor het versieren van de keuken!

Originele ideeën voor mini binnentuinen

Maak uw microtuin uniek door te kiezen voor originele containers of originele installaties. Eenvoudige bekers gevlekt op de rommelmarkten of kleine oude metalen dozen zullen een sensatie creëren wanneer ze worden versierd met bloeiende bollen (muscaris, narcissen), vetplanten of varens! Je zult echter de bodem moeten doorboren en kleiballen of grind ondergronds hebben om het vocht af te voeren. In sommige gevallen kunt u de zijkanten van uw pot afsluiten met een zwarte plastic zak. Pas op dat je je planten niet te veel water geeft en controleer regelmatig of de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Kleine vazen ​​of glazen potten lenen zich ook goed voor deze miniatuurplantages. Ze zullen dus cactussen en vetplanten verwelkomen, in de grond geplant op een bed van grind en gemalen houtskool om de vochtigheid te absorberen. Om het glas schoon en transparant te houden, kunt u de aarde bedekken met fijn grind en water met een sproeier om spatten te voorkomen.

Verzamel je potten met jam Gebruik je kleine ruimte in de hoogte door metalen manden of oude vergieten op te hangen die zullen dienen als een container voor je mossen, klimop en varens. Sluit de bodem af met een zwarte plastic zak of, meer esthetisch, tuinbouwvilt. Leg dan kleiballen op de bodem om overtollig water te absorberen en plaats de planten zo dat ze mooi aan de zijkanten vallen. De meer "maniakken" zullen kiezen voor een klokvormige tuin ontworpen uit een glazen bel, een kaas- of cakebak. Gemaakt met weinig aarde, zal het verwelkomen als een terrariummossen, varens of planten van ellende en zal het het mooiste effect zijn op een tafel of buffet.

Je kunt zelfs in een mooi vergiet plantenOpmerkingen:

 1. Gad

  Het is de waardevolle informatie

 2. Vudotilar

  Ooooo ... Super! Met dank! ))

 3. Lian

  Best een goed idee

 4. Mercer

  Volgens mij geef je de fout toe. Ik kan het bewijzen.Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 5. Munir

  Nu is alles duidelijk, bedankt voor de uitleg.Schrijf een bericht