Tips

4 dingen om te weten over een charmant decor

4 dingen om te weten over een charmant decor


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alleen al door de naam te noemen, worden we verleid. Het moet gezegd worden, het charmante decor is zowel geruststellend als gezellig. Wat is charmante decoratie? Welke interieurstijlen kunnen we ons voorstellen? Welke kleuren en materialen hebben de voorkeur? Wij vertellen u alles over charmante decoratie met onze decryptie!

1. Een decoratieve stijl, verschillende inspiraties!Als we het hebben over charmante decoratie, kunnen we niet zeggen dat er maar één stijl is om het toe te passen. Inderdaad, het charmante decor trekt zijn identiteit door verschillende inspiraties. En voor elk zijn interpretatie! Sommigen nemen het dus over in een landhuis terwijl anderen het associëren met shabby chic. Maar een charmant decor heeft ook zijn plaats in meer klassieke interieurs met rococo en barokke looks. Maar welke u ook kiest, alle inspiraties voor een charmant decor hebben één ding gemeen: ze versterken de gezellige sfeer van uw interieur!

2. Het verleden als een invloedZoals u ziet, is een interieur met een charmant decor een interieur met veel karakter. Dit is een van de redenen waarom we deze decoratieve stijl in oude huizen of appartementen vinden! En niet voor niets wordt het charmante decor gekenmerkt door vintage voorwerpen en meubels van weleer. We kopen oude meubels of geven een nieuw gepatineerd effect aan nieuwere modellen. We vallen voor vintage modellen zoals een vitrinekast, een secretaresse of een kaptafel. We halen het beddengoed van onze grootmoeders en brengen ze op de hoogte. Wat betreft accessoires, heeft het charmante decor graag verhalen te vertellen ...

3. De aan te nemen kleurenOmdat het nostalgisch, poëtisch en gezellig wil zijn, verafschuwt het charmante decor opzichtige en overdreven opzichtige kleuren. Integendeel, het geeft de voorkeur aan zachte en delicate kleuren zodat de sfeer rustgevend is. De voorkeurkleuren zijn dus allemaal lichte en natuurlijke tinten. Als wit overheerst, associëren we het met lichtgrijs, beige, linnen en taupe. En voor degenen die een beetje kleur willen toevoegen, zijn pastelkleuren welkom! Omdat het charmante decor soms romantisch en een beetje vrouwelijk is, aarzelen we niet om hier en daar wat bloempatronen te strooien ... In alle gevallen hebben verse bloemen en gedroogde bloemen een plek in het interieur van charme.

4. Belangrijkste materialenOp dezelfde manier als de kleuren, heeft het charmante decor zijn favoriete materialen. Hout voor het meubilair, keramiek en zilverwerk voor de gerechten, tomettes en oud parket op de vloer ... Ze houdt altijd van nobele materialen. Maar het heeft ook een zwak voor natuurlijke en delicate vezels! En dit, vooral voor huishoudlinnen waarvan de kwaliteit en finesse gemakkelijk bijdragen aan de inrichting van een charmant interieur. Linnen tafellinnen, borduurwerk en kant om vazen, zijden lakens, fluwelen kussens, 100% katoenen badlinnen te markeren ... Charmant decor maakt het een erezaak om dat het linnen gezellig, comfortabel maar bovenal elegant is!Opmerkingen:

 1. Aiekin

  Ik raad u aan de site te bezoeken, die veel artikelen over dit onderwerp heeft.

 2. Conleth

  Ik bevestig. Alle bovenstaande vertelde de waarheid. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PB.

 3. Tulabar

  Helemaal met haar eens. Ik vind dit een geweldig idee. Ik ben het met je eens.

 4. Ezra

  Ik denk dat je een fout begaat. Laten we bespreken.

 5. Shaktiran

  Het radioprogramma ging daar trouwens over. Ik weet niet meer wat de golf van gerechtigheid was...Schrijf een bericht