Tips

5 dingen om te weten om uw koelkast goed te organiseren

5 dingen om te weten om uw koelkast goed te organiseren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Is de koelkast voor jou een eenvoudige koelkast? Je weet niet hoe je voedsel binnenshuis moet bewaren? Zeg vaarwel tegen verlopen producten en slechte geuren! Déco.fr deelt met u 5 dingen om te weten om uw koelkast te organiseren en de verspreiding van bacteriën te voorkomen. De functionele en sprankelende pantry is van jou!

Respecteer de koelketen om voedsel goed op te slaan

Het opruimen van je koelkast begint voordat je zelfs maar een voet in de keuken zet. Wanneer u na het winkelen naar de kassa gaat, probeert u uw aankopen te ordenen op basis van hun opslaglocatie. Zodra u uw mandje of uw winkelwagentje op de transportband uitlaadt, verzamelt u alle verse producten bij elkaar en doet u hetzelfde voor bevroren producten, bederfelijke goederen zoals fruit en groenten of boodschappen. Eenmaal thuis, is het voor u veel gemakkelijker om elk product op zijn plaats op te ruimen zonder het risico te lopen de koude keten te breken voor de producten die naar de koelkast gaan. Een essentiële reflex om een ​​goede conservering van uw voedsel te garanderen.

Verse groenten vinden van nature hun plaats in de groentelade van de koelkast.

Bewaar elk product op zijn plaats voor een georganiseerde koelkast

In dit geval volstaat het niet om de zak met verse producten te legen en deze in de koelkast te plaatsen (zelfs als dat is wat we meestal doen). Houd er rekening mee dat de temperatuur van een koelkast niet van boven naar beneden gelijk is en dat het de voorkeur verdient om bepaalde categorieën voedsel op de ene verdieping op te slaan in plaats van op de andere: *Bovenaan de koelkast : dit is het koudste gedeelte, tussen 0 ° C en 4 ° C. Bewaar op deze twee verdiepingen de meest kwetsbare producten zoals rauw vlees en vis, geopende zuivelproducten, vleeswaren, kant-en-klaargerechten, producten die zijn gestart of worden ontdooid. *Midden in de koelkast : in de twee tussenliggende stadia ligt de temperatuur tussen 4 ° C en 6 ° C Bewaar kazen, ongeopende zuivelproducten en zelfgemaakte bereidingen op basis van fruit en groenten. *Onderaan de koelkast, in de groentelade : zoals de naam al doet vermoeden, is dit gedeelte van de koelkast tussen 8 en 10 ° C gemaakt voor groenten en fruit (schoon is vanzelfsprekend). Je kunt ook kazen bewaren die een beetje jong zijn en die je wilt laten verfijnen. *In de koelkastdeur : tussen 6 en 8 ° C, plaats de eieren, boter, melk, dranken en sauzen of kruiden.

De meest duizelige labels kunnen in de koelkast plakken!

Let op de verpakking van voedsel in de koelkast

Als eerste, wanneer u uw boodschappen in de koelkast bewaart, vergeet dan niet om alle overbodige verpakkingen te verwijderen. Het is niet nodig om het karton rond uw yoghurt of de plastic zakken met groenten en fruit te bewaren. Om de verspreiding van bacteriën te voorkomen, is het ook belangrijk om luchtdichte rauwe voedingsmiddelen zoals vlees, vis of kaas gemaakt van rauwe melk te gebruiken. U kunt ze in huishoudfolie wikkelen of in plastic dozen bewaren die voor dit doel zijn voorzien. Verpak ook alle overgebleven gekookte gerechten in een film om een ​​goed behoud te bevorderen. Het voorkomt ook dat je koelkast te snel vuil wordt!

Vergeet niet om de restjes in een Tupperware te leggen voordat u ze in de koelkast opbergt!

Consumeer producten op volgorde

Beschouw uw koelkast als een logistiek platform waarop de meest dringende zendingen moeten worden verzonden. Daarom moet u bij voorrang de producten met de kortste houdbaarheidsdatum consumeren. Denk erom dat u uw meest recente boodschappen achter in de koelkast bewaart en niet voor uw neus. Dit voorkomt dat je een van je favoriete zuiveldesserts tegenkomt die twee weken geleden is verlopen! Als u een head-up type bent, bekijk dan regelmatig uw voorraden om een ​​maaltijd te improviseren met de producten die snel moeten worden geconsumeerd.

Zelfs als deze chocolademousse je in het oog houdt, geef je de voorkeur aan de yoghurt die op het punt staat te verlopen!

Reinig uw koelkast regelmatig

Last but not least, maak je koelkast ongeveer een keer per maand schoon (tenzij er ondertussen een product is gelekt natuurlijk!). Als dit huishoudelijk werk ons ​​zelden betovert, is het toch noodzakelijk om te voorkomen dat u uw koelkast in een prullenbak transformeert! Maak deze eerst schoon met zeepwater en passeer dan een spons gedrenkt in bleekmiddel of witte azijn, dan droog met een schone doek. Houd er echter rekening mee dat bleekmiddel corrosief kan zijn voor plastic afdichtingen. En terwijl u wacht op de volgende grote schoonmaakbeurt, vergeet dan niet om een ​​halve citroen in de deur van uw koelkast te laten. De tip van een overgrootmoeder om een ​​slechte geur te voorkomen!

Net als elders zijn er in de koelkast geen geheimen: regelmatig schoonmaken is essentieel!


Video: 26 GENIALE HACKS OM UW GELD TE BESPAREN (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Brakus

  Het is heel jammer voor mij, ik kan u niets helpen. Maar het is zeker, dat u de juiste beslissing zult vinden.

 2. Tobar

  In het allemaal genade!

 3. Eldridge

  Gefeliciteerd, je had net een goede gedachte.

 4. Raedclyf

  Ik bedoel, je hebt het mis. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht