Tips

6 tips voor het organiseren van uw medicijnkastje

6 tips voor het organiseren van uw medicijnkastje


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u uw medicijnkastje opent, is er een noodgeval of bent u ziek. In beide gevallen is dit niet het moment om deze vitale ruimte zo goed mogelijk in te richten. Toch realiseren we ons op deze momenten dat de thuisapotheek veel opslag nodig heeft. Vind nooit meer aspirine, realiseer je dat je drie keer dezelfde hoestsiroop hebt of dat je geen verband meer hebt: het is des te irritanter dat je het over het algemeen het ergst opmerkt van zijn vorm. Profiteer van een moment van uitstel om dit alles te optimaliseren en volg ons advies voor een gezond medicijnkastje!

Heeft u de juiste ruimte voor uw apotheek?

Om te beginnen, moet u eerst voldoende ruimte hebben om alle benodigde apotheken op te slaan. Als de medicijnen op verschillende plaatsen worden opgeslagen, is het al een slechte start. Kies dus een kast of plank die exclusief hieraan is gewijd. Deze opslag moet hoog zijn (om kleine handen te voorkomen) en bij voorkeur ver van een warmtebron. Kies ten slotte voor een gesloten opslag zodat uw producten tegen licht worden beschermd.

Evacueren

Vóór elke opslag is het noodzakelijk om te beginnen met het elimineren van het overbodige en het nutteloze. Dit betekent dat uw medicijnkast regelmatig moet worden schoongemaakt om altijd duidelijk te kunnen zien. Het gebeurt vaak dat de dozen met medicijnen op onze armen blijven nadat ze zijn genezen en bijna allemaal de reflex hebben om ze voor het geval dat te bewaren. Het stapelt zich op en we weten niet eens wat onze apotheek eigenlijk bevat. Een jaarlijkse sortering is essentieel om niet te worden overweldigd door producten die u niet langer zullen dienen. U kunt veel voorkomende medicijnen houden, zoals hoestsiropen, maar het is het beste om snel die medicijnen te verwijderen die zijn voorgeschreven voor een bepaalde, niet-recidiverende ziekte.

Als u een doos voor uw medicijnen gebruikt, bewaar deze dan goed in de hoogte

Focus op de essentie

Nadat het sorteren is uitgevoerd, moeten de zogenaamde essentiële producten worden gescheiden van producten die overeenkomen met een specifieke en niet gebruikelijke situatie. Uw kast of medicijndoos moet altijd de volgende apparatuur hebben: * de kit om een ​​wond te desinfecteren en te beschermen (antiseptisch en verbandmiddelen) * de kit om een ​​brandwond te verzachten (gaasstrips en crème) * de kit om een ​​beet te kalmeren (crème kalmerende) * medicatie voor terugkerende aandoeningen (voor hoofdpijn, koorts, diarree of keelpijn) * schaar, pincet en een thermometer. Deze lijst is duidelijk een functie van je eigen leven. Een allergische persoon, bijvoorbeeld, zal het uiteraard met zijn eigen zorg moeten aanvullen. Het wordt echter geaccepteerd dat deze lijst de basis van uw garderobe moet vormen en dat deze snel toegankelijk moeten zijn. Zorg ervoor dat ze altijd in uw kasten worden geplaatst, zodat u ze niet hoeft te zoeken wanneer de noodsituatie voelbaar is. Door ze in het zicht te plaatsen, helpt u ook de inventaris te beheren, zodat u nooit zonder komt te zitten.

Gescheiden medicatie voor kinderen en volwassenen

Er zijn verschillende voordelen aan het compartimenteren van geneesmiddelen voor kinderen van geneesmiddelen voor volwassenen. Ten eerste kunnen sommige dozen met medicijnen er vergelijkbaar uitzien tussen de versies voor kinderen en voor volwassenen, strikt scheiden betekent dat ze niet gemengd zijn. Als een derde vervolgens uw kind bij u thuis moet behandelen tijdens uw afwezigheid, ligt het voor u voor de hand om de juiste locatie van de remedies aan te geven.

We mengen de medicijnplaten niet en houden vooral de instructies goed!

Heb een memobord

Dit is een tip die u veel tijd kan besparen als het gaat om het behandelen van kleine verwondingen of het ondergaan van een behandeling. Door een memobord te installeren (bijvoorbeeld op de binnendeur van uw medicijnkastje), kunt u de dosering en de behandelingsduur noteren in geval van ziekte. Het kan ook dienen als een herinnering voor kleine ongevallen: wat te doen in geval van een wespensteek of brandwond? Het kan worden gebruikt om producten op te schrijven die moeten worden bijgevuld, zoals verband of aspirine. Ten slotte zullen we een plaats behouden om de nummers te registreren om te bellen in een noodgeval zoals de SAMU of het gifcontrolecentrum.

Vermenigvuldig de labels

We knoeien niet met gezondheid, zelfs als we een beetje monomane lijken om de etiketten in zijn medicijnkastje te vermenigvuldigen, jammer! Aarzel niet om iets op te merken dat nuttig voor u lijkt om de bestelling in uw ruimte te optimaliseren. We kunnen bijvoorbeeld de behandelingen groeperen die zijn gewijd aan hoofdpijn of koorts. Evenzo kunnen we producten verzamelen die maagproblemen of die van de voeten verlichten. Houd rekening met de terugkerende zorgen die bij u thuis komen. Er is geen efficiëntere opslag dan die past bij uw levensstijl. Onthoud ten slotte dat als u de minste aarzeling hebt over de medicijnen of behandelingen in uw medicijnkastje, u niet moet aarzelen om advies in te winnen bij uw apotheker.


Video: 41 Bathroom Storage Hacks And Solutions That Will Make Getting Ready So Much Easier (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mek

  Probeer de marteling niet.

 2. Tokinos

  Wat een interessant idee.

 3. Araran

  Je herinnert je nog de 18e eeuw

 4. Kagagor

  Er zit iets in en ik vind dit een geweldig idee. Ik ben het met je eens.

 5. Taavi

  Sorry voor het storen ... Ik heb een soortgelijke situatie. Laten we bespreken.Schrijf een bericht