Opmerkingen

Hoe kunt u uw gordijnen en vitrage gemakkelijk wassen?

Hoe kunt u uw gordijnen en vitrage gemakkelijk wassen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zien je gordijnen en gordijnen er grijs uit? We geven je al onze tips om ze schoon te maken zonder naar de was te gaan! Zonder ons advies te vergeten om ze dagelijks te onderhouden en hun uitstraling te herstellen! En omdat we thuis bedreven zijn in natuurlijke oplossingen, geven we u onze pijpen om uw gordijnen te wassen zonder chemicaliën te gebruiken ...

1. Dagelijks:Net als bij de rest van het huishoudlinnen, moeten de gordijnen en vitrage worden onderhouden als u ze lang wilt bewaren en niet te vaak wilt wassen. En het begint met regelmatig afstoffen! Wanneer u bijvoorbeeld stofzuigt, vergeet dan niet om het T-vormige mondstuk mee te nemen om de gordijnen en gordijnen van uw ramen te stofzuigen. Je kunt ze ook koud centrifugeren in een droger of schrobben met een doekborstel. Als je een vlek opmerkt, overweeg dan om deze in te wrijven met Marseille-zeep of een specifieke vlekkenverwijderaar te gebruiken (afhankelijk van het materiaal)! De taak blijft bestaan? Maak plaats voor de tweede stap: de grote schoonmaak!

2. De grote schoonmaak:Naast normaal onderhoud, moeten uw gordijnen en gordijnen van tijd tot tijd worden gewassen. Ja, maar hoe weet je of het mogelijk is om ze te bewerken? Hier is een simpele truc voor. Het idee is om de kleur van je gordijnen te testen door een hoek van de zoom nat te maken en er een stuk katoen op te leggen. Strijk het testgebied: als het katoen gekleurd wordt, betekent dit dat de kleur niet goed is bevestigd. Resultaat? Uw gordijnen ondersteunen het wassen van de machine niet en moeten naar de stomerij worden gebracht! Als er niets is verplaatst, kunnen uw gordijnen machinaal worden gereinigd! Vergeet niet voordat u begint de metalen delen (pennen en haken) te verwijderen of de ogen met een touw vast te binden om te voorkomen dat de trommel van uw machine wordt beschadigd. Om het wasprogramma en de temperatuur te kiezen, moet u het materiaal van uw gordijnen en gordijnen en de aanbevelingen op de etiketten raadplegen. In alle gevallen is het aan te bevelen om op lage temperatuur (maximaal 30 °) te wassen om beschadiging te voorkomen. Vermijd op dezelfde manier draaien in de machine als u de mogelijkheid heeft om ze buiten te verspreiden, vooral als het gaat om breekbare materialen zoals linnen, zijde of zelfs hennep ... Om ze te beschermen door machine, vergeet niet om ze in een kussensloop of een dekbedovertrek te schuiven (vooral als ze kralen, borduurwerk of andere ornamenten bevatten). Voor taffeta-, batik-, fluweel- of acetaatgordijnen en vitrage, geef je de voorkeur aan handen wassen! Hoe? Wrijf in een bad met warm water voorzichtig over je gordijnen met Marseillezeep en laat ze niet te lang weken!

3. De boost:Zijn uw gordijnen ondanks uw inspanningen saai? Als je ze aangetast vindt, kun je ze een beetje houvast geven dankzij een grootmoeders truc ... Bied ze gewoon zetmeel aan! Week je gordijnen en vitrage in een emmer met rijstwater verdund met helder water of een glas zetmeelpoeder. Het goede nieuws? Zetmeel is niet alleen natuurlijk, maar staat er ook om bekend dat het de gordijnen beschermt tegen stof! Als het gaat om witte gordijnen die na verloop van tijd geel worden, kun je ze wat glans geven met een paar natuurlijke trucs. Voeg een zakje bakpoeder toe aan de wasmiddellade wanneer deze door de machine gaat en ze komen er helderder uit. Als je gordijnen en gordijnen breekbaar zijn, week ze dan in warm citroenwater (één citroen voor één liter water)! Ten slotte is de essentiële zuiveringszout ook je beste bondgenoot om de glans van je gordijnen te herstellen. Gebruik een kopje voor 10 liter water om ze te laten weken.Opmerkingen:

 1. Ephron

  Daar ben ik zeker van.

 2. Mathani

  Kan zijn

 3. Dene

  En wat doen we zonder jouw briljante zin

 4. Calldwr

  Al het bovenstaande is waar. Laten we dit probleem bespreken. Hier of bij PM.

 5. Donnel

  Prachtige, nuttige informatie

 6. Thorley

  Als ik jou was, zou ik anders hebben gehandeld.Schrijf een bericht