Tips

Hoe kies ik een perfect vloerkleed voor mijn woonkamer?

Hoe kies ik een perfect vloerkleed voor mijn woonkamer?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het belang van afmetingen voor uw woonkamer tapijtVoor een harmonieus resultaat is het van essentieel belang om rekening te houden met de context waarin het tapijt wordt geïnstalleerd. Het meubilair maar ook de afmetingen van de kamer spelen een essentiële rol: het tapijt moet een voldoende oppervlak bedekken om de ruimte een bepaalde visuele balans te geven.

Om u niet te vergissen, volstaat het om de metingen van uw installatie uit te voeren om vast te stellen welk model aan uw ruimte zal worden aangepast. Wanneer het tapijt in de woonkamer is geïntegreerd, hebt u twee opties:

  • De eerste is om het meubilair dat de woonkamer vormt zoveel mogelijk in te lijsten. Bank, fauteuil, salontafel ... het tapijt valt op als een tweede vloerbedekking om bijvoorbeeld de doorgang tussen een eethoek en de woonruimte zelf te markeren.
  • U kunt er ook voor kiezen om het centrale punt van uw woonkamer te markeren, vaak gemarkeerd door de aanwezigheid van een salontafel. Ook hier moet het tapijt absoluut imposanter zijn dan uw meubels om het laatste te sublimeren. Installeer ook een XL-tapijt dat iets groter is dan de breedte van de bank voor een onberispelijke en zeer trendy look.

Wanneer de tapijtmodellen in ongeschikte afmetingen worden gekozen, lijkt de ruimte onevenredig en mist de consistentie. Hoe kleiner dit accessoire, hoe kleiner je interieur eruit zal zien!

Welke vorm moet ik kiezen voor mijn tapijt?In een woonkamer heeft het tapijt verschillende visuele effecten, afhankelijk van zijn afmetingen, kleur, materiaal maar ook zijn vorm.

Klassieke rechthoek, grafisch vierkant of zachte afgeronde vorm, het tapijt maakt verschillende effecten mogelijk in uw interieurdecoratie.

Wij geven de voorkeur aan een ontwerp in harmonie met de indeling van de kamer om een ​​esthetische logica te behouden. Grote woonkamers kunnen alle vormen van vloerbedekking veroorloven. Aan de andere kant heeft het de voorkeur om de tekening van de salon meer te volgen wanneer deze smaller is of een enkele vorm heeft.

Dit vermijdt een rond tapijt in een langwerpige ruimte om het krimpende effect van dit duel van tegenovergestelde vormen niet te riskeren.

Welke stijl van tapijt voor de woonkamer?Gewoon tapijt om een ​​kleur te verbeteren of een patroon om reliëf aan de woonkamer toe te voegen?

Naast de visuele omlijsting van een ruimte, benadrukt het tapijt ook het meubilair en de decoratie op basis van de kleur. De kleur, die uiteraard voornamelijk afhankelijk is van uw smaak, kan ook de kleuren in uw interieur weerspiegelen om een ​​decoratieve stijl te ondersteunen of, omgekeerd, een vleugje originaliteit brengen als de geselecteerde kleur opvalt.

We merken dat het lichte tapijt het effect van grandeur accentueert, terwijl een donker model de neiging heeft om de aandacht te richten op de meubels eromheen. Uw keuze kan daarom worden beïnvloed door uw decoratiebehoeften.

Gelukkig zijn er een paar stijlen tapijten die door de jaren heen essentieel zijn geworden en waarmee je je woonkamer kunt decoreren zonder een fout te maken!

  • Het Berber-tapijt: Etnisch geïnspireerd, is het Berber-tapijt meestal gemaakt van lichte wol met donkerdere grafische patronen. Het vindt zijn plaats in een interieur van industriële inspiratie evenals Scandinavisch of boho.
  • Het tapijt van natuurlijke vezels: vaak rond, het tapijt in natuurlijke vezels heeft een mooie neutrale kleur waardoor het zich aan elk interieur kan aanpassen. Het relatief kleine formaat is perfect voor een studio of een kleine woonkamer.
  • Het grafische tapijt: Zeer grafisch gemaakt met Scandinavische decoratie, is het grafische vloerkleed vaak gemaakt van katoen en bestaat het uit geometrische patronen. Pastel in kleur, levendig of klassieker, het is ook geschikt voor elke stijl van decoratie. Vaak licht, is het gemakkelijk schoon te maken en beweegt het gemakkelijk.

Vergeet ten slotte het onderhouds- en schoonmaakgedeelte niet, want het komt vaak voor dat de meest onhandige van ons de tapijttoost hebben tijdens aperitieven met vrienden!


Video: HOE VIND JE HET PERFECTE VLOERKLEED? - HUIS VLOG #17 (Augustus 2022).