Opmerkingen

Buizen die lekker ruiken!

Buizen die lekker ruiken!We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er kwam snel een leidingprobleem en zelfs met een onberispelijke hygiëne is niemand immuun voor een dag die wordt geconfronteerd met vieze geuren in de badkamer, keuken of wasruimte. Tenzij er echter een aanzienlijk structureel probleem is, is het over het algemeen gemakkelijk om ze te overwinnen en eenvoudige gewoonten aan te nemen om hun terugkeer te voorkomen.

Mogelijke oorzaken van slechte geuren

Onaangename geuren in de badkamer of keuken zijn meestal te wijten aan een ophoping van organisch afval in de sifon. Voedselresten of het mengsel van haar en zeep kunnen inderdaad pluggen in de leidingen vormen. Dit afval belemmert de afvoer van water en voorkomt dat de sifon zijn rol als geurbarrière naar behoren vervult.

Hoe een sifon te ontstoppen?

De oplossing is vooral mechanisch. Het is raadzaam om de sifon, soms onbedekt, soms verborgen achter een luik of een gootsteenkast te demonteren. Herstel de onzuiverheden die het blokkeren, bij voorkeur door een emmer of bassin onder de sifon te plaatsen om waterstroom te voorkomen. Monteer vervolgens het onderdeel en laat het water lopen om te controleren of alles goed werkt, dat er geen lekken zijn en dat de sifon is vervangen.

Koffiedik, erg handig om nare geurtjes te voorkomen!

Goede gewoonten om te nemen

Om te voorkomen dat er onaangename geuren verschijnen, is het essentieel om het verschijnen van pluggen te voorkomen. U kunt een zeeffilter of zeef op de bodem van de gootsteen of douche installeren en regelmatig het vuil verwijderen dat zich daar heeft afgezet. U kunt ook kiezen voor een sifonreinigingsroutine: door deze te demonteren en vaak te legen, voorkomt u het probleem. Nog een eenvoudig gebaar om de leidingen aan te nemen, te reinigen en te desinfecteren, waardoor schimmel en bacteriën worden voorkomen, ook bronnen van slechte geuren.

"Chemische" oplossingen

Om de leidingen te deblokkeren en de wanden van de leidingen te strippen, zijn er specifieke producten. Deze "ontstoppers" lossen de onzuiverheden op die de sifon (zeep, vet) blokkeren en laten de leidingen effectief los. Op basis van natronloog, zwavelzuur of zoutzuur zijn ze echter giftig, schadelijk voor het milieu en mogelijk gevaarlijk. Het is ook raadzaam om handschoenen of zelfs een masker te dragen wanneer u ze gebruikt, en het gebruik ervan wordt niet aanbevolen in slecht geventileerde ruimtes.

Heb je aan citroen gedacht?

Natuurlijke oplossingen bestaan.

Gelukkig helpen uitstekende oma's recepten je pijpen te zuiveren. Gebaseerd op gemeenschappelijke natuurlijke ingrediënten en goedkoop, zijn ze ook veel groener. - de witte azijn werkt bijvoorbeeld wonderen: het ontkalkt de leidingen en reinigt het door de bacteriën en schimmels te vernietigen die zich op de kalksteen afzetten. Giet gewoon een glas in de gootsteen of gootsteen en laat het een paar minuten staan. Laat vervolgens eenvoudig heet water lopen om het residu te verwijderen. - Nog een tip als u een koffiezetapparaat gebruikt: verzamel de koffiedik eenmaal per week in de afvoer leggen om te reinigen. Schurend, het zal de leidingen strippen wanneer het passeert wanneer u het water laat stromen.

Zuiveringszout is magisch! - Onze grootmoeders gebruikten de zuiveringszout voor alles, en onderhoud van leidingen is geen uitzondering! Ontsmettingsmiddel en schuurmiddel, giet gewoon een half glas in de afvoer en laat vervolgens heet water lopen om de leidingen te reinigen. - de sodakristallen die je in sommige drogisterijen of supermarkten kunt vinden, zijn net zo effectief. Volg de aanwijzingen op de verpakking en volg de pauzetijd voor goede resultaten. We kunnen deze natuurlijke ingrediënten zelfs combineren om hun effectiviteit te optimaliseren en zo azijn en zuiveringszout mengen. Kokend water dat in de pijp wordt gegoten, zal dan de reiniging van het afval voltooien. Evenzo kan grof zout aan het preparaat worden toegevoegd om een ​​nog meer schurende oplossing te verkrijgen. Het is aan jou om te zien welke oplossing het beste is voor jou, het belangrijkste is om je eraan te houden voor blijvende resultaten. Als ondanks uw inspanningen de slechte geuren aanhouden, aarzel dan niet om een ​​loodgieter te bellen die een diepere structurele disfunctie kan oplossen.


Video: Het beste van Toren C - Dokter poep (Augustus 2022).